Najnovije vesti

VUČIĆ NA CEREMONIJI URUČENJA UGOVORA O RADU DIPLOMCIMA: Morali smo da prođemo kroz teške reforme kako bismo vama danas ovo obezbedili! Zato vas molim da ostanete u zemlji jer bez vas Srbija nema budućnosti
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

svečanost u palati srbija

VUČIĆ NA CEREMONIJI URUČENJA UGOVORA O RADU DIPLOMCIMA: Morali smo da prođemo kroz teške reforme kako bismo vama danas ovo obezbedili! Zato vas molim da ostanete u zemlji jer bez vas Srbija nema budućnosti

Društvo
13:03h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji uručenja ugovora o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

"Ovo nije jedna od običnih svečanosti, ovo je svečanost koja je važna za državu. Ona ima veze sa budućnostu naše zemlje, a ne sa politikom. Bilo je potrebno da prođemo kroz teške reforme kako bismo vama obezbedili ovo, da sada imamo novac za vas i vašu budućnost. Zato vas i molim da ostanete u našoj zemlji ", rekao je Vučić. 

foto: Printscreen

"Kada vam bude još teže u budućnosti molim vas da tada ne pokleknete i da tada se borite još više, ne samo za sebe, već i za svoju porodicu, decu, da se borite za svoju zemlju", rekao je on.

Kako je rekao, za njih, za najbolje, nema "lako ću", kao što nijedan ispit ili kontrolni u školi nisu tako shvatali, jer je za najbolje uvek teško, a samo za one koji uvek gube, neodgovorne sve je uvek lako.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Nemojte da budete nesrećni što je to tako, budite srećni što ste odgovorni i što želite da budete najbolji. To je odlika najboljih", podvukao je predsednik Srbije.

On je rekao da Srbiji treba još nekoliko godina da se približi velikim evropskim zemljama i podignemo standard.

"Plate će ove godine rasti najmanje 10 posto i svake godine taj rast će biti značajno veći. Hoćemo da vam pokažemo koliko ste vi značajni, koliko su nam važni stručni ljudi koji će raditi na medicinskim fakultetima i u zdravstvu. Zato nam je potrebno vaše strpljenje, neće Nemci da uzimaju najgore, već najbolje", poručio je predsednik diplomcima i rekao im da gledaju kako da pomognu zemlji. 

foto: Printscreen

Vučić je rekao da hoće da imamo neuporedivo bolje zdravstvo nego što je do sada bilo. 

"Mi dajemo ogromne pare u zdravstvo, a ja ne znam gde sve te pare odlaze, samo znam da svake godine dajemo sve više novca. Ali jeste bolje stanje, pogledajte šta smo izgradili i imaćete najmoderniju opremu, ali vas samo molim za malo strpljenja da ostanete u Srbiji i da je graditi, jer bez vas Srbija nema budućnosti", rekao je predsednik.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Hoću da se zahvalim svim profesorima, nastavnicima koji uče studente kako da dobro rade, poštuju pacijente.Zato se ja tim ljudima posebno divin, a mi ćemo uraditi sve što možemo da situacija bude bolja", rekao je predsednik. 

"Siguran sam u vašu ozbiljnost, odgovornost i posvećenost. Lekari i medicinsko osobolje osim za novac, uvek su se borili za slavu i ljubav našeg naroda. A vi u ministarstvu zdravlja gledajte kako ćete da raspolite bolje taj novac", dodao je Vučić. 

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...