MIHAJLOVIĆEVA OBIŠLA RADOVE NA MOSTU PREKO SAVE I KOLUBARE: Biće pušten u saobraćaj 19. decembra
Foto: TANJUG/ Kabinet potpredsednice Vlade/ M.Mircetić

sve ide po planu

MIHAJLOVIĆEVA OBIŠLA RADOVE NA MOSTU PREKO SAVE I KOLUBARE: Biće pušten u saobraćaj 19. decembra

Društvo -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na mostu preko Save i Kolubare koji povezuje Surčin i Obrenovac i najavila da će ta deonica biti puštena u saobraćaj 19. decembra.

Ona je rekla da je ovaj projekat primer kako treba da izgledaju svi infrastrukturni projekti u Srbiji, da ne kasni nijedan dan, da sve ide po planu i da su se svi operativni problemi otklanjali brzo, na licu mesta.

foto: TANJUG/ Kabinet potpredsednice Vlade/ M.Mircetić

Mihajlović je istakla da veruje izvođačima i investitorima da će 19. decembra deonica Surčin-Obrenovac dugačka 17, 6 kilometara biti puštena u saobraćaj.

Radovi na ovoj deonici počeli su u martu 2017. I biće završeni za Svetog Nikolu, poručila je Mihajlovićeva.

Radove je sa ministarkom Mihajlović obišla i ambasadorka Kine u Srbiji Ccen Bo, kao i direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak.

Mihajlović je rekla da Kina i Srbija realizuju velike infrastrukturne projekte i da se ne zna koji od njih je važniji za Srbiju.

Takođe je naglasila da se sve to čini zahvaljujući dobrim bilateralnim i prijateljskim odnosima dve zemlje, a pre svega dva predsednika.

foto: TANJUG/ Kabinet potpredsednice Vlade/ M.Mircetić

"Za nas je ovo važan dan jer je I ovaj most važan na deonici Surčin -Obrenovac I zato smo mnogo puta do sada dolazili I obilazili radove da vidimo da li ovako veliki poduhvat ide po planu I da li će mo sticihi da ga završimo na vreme", rekla je ministarka.

Ističući da je jedna strana mosta u potpunosti završena I da se može preći sa jedne na drugu , ministarka je rekla da ona I ambasadorka Kine veruju izvođačima i investitorima da će 19. decembra ova deonica Surčin-Obrenovac biti puštena u saobraćaj.

Takođe je istakla da će za Srbiju i građane to značiti mnogo. Podsetila je da će u avgustu biti puštena u saobraćaj deonica od Obrenovca do Preljine i da će uz deonicu Surčin-Obrenovacto biti novih 120 km puta Koridoru 11 zahvaljući čemu će se zaobilaziti Ibarska magistrala i ljudi brže putovati i povezivati se.

foto: TANJUG/ Kabinet potpredsednice Vlade/ M.Mircetić

"Za nas je ovaj most simbol prijateljstva i povezivanja i nećemo se protiviti predlogu opštine Obrenovac da on ponese ime dva predsednika, Srbije i Kine", rekla je MIhajlović.

Takođe je istakla i da je ovo kritična godina kako za početak novih projekta, tako i završetka nekih ranijih.

Izvođač građevinskih radova na izgradnji mosta preko Kolubare I Save je kineska kompanija CCCC (China Communications Construction Company), investitor JP "Putevi Srbije", a finansijer je Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo građevinarstva.

foto: TANJUG/ Kabinet potpredsednice Vlade/ M.Mircetić

Vrednost radova je 209 miliona evra, a dužina deonice je 17, 6 kilometara.

Projektom je predviđena izgradnja autoputa u punom profilu sa četiri vožne I dve zaustavne trake u ukupnoj širini od 29 metara.

Most preko Save i Kolubare dugačak je 1.581 metara, a do sada je na konstrukciji mosta izvedeno skoro 95 odsto radova.

Završeno je oko 60 odsto hidroizolacije pešačkih staza, betonirano 44 odsto pešačkih staza i 55 odsto betonskih ivičnjaka.

Direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak podsetio je da su radovi počeli u martu 2017. i da se očekuje da će ova deonica biti otvorena kada je i planirano - 19. decembra.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track