SPREMITE SE ZA AFRIČKU VRELINU: Posle osveženja sledi 38 u hladu
Foto: Profimedia

Jovo nanovo

SPREMITE SE ZA AFRIČKU VRELINU: Posle osveženja sledi 38 u hladu

Društvo -

Sinoćni pad temperature bio je pravo osveženje, međutim, nemojte se opuštati, jer se već od ponedeljka očekuju tropski dani i temperatura do 38 stepeni, i to u hladu!

Prema najavi meteorologa Veder tu ambrela Đorđa Đurića, danas će biti malo svežije nego prethodnih dana i duvaće jak severozapadni vetar, a biće uslova i za lokalne pljuskove. Maksimalna dnevna temperatura neće prelaziti 28 stepeni, a slično vreme biće i za vikend.

Ipak, nemojte se opuštati jer već u ponedeljak stiže pravi preokret - tropsko vreme i temperatura od 36 stepeni, dok će u utorak ona dostići i 38. podeljak, što će ujedno biti i najtopliji dan u sedmici! Od srede se očekuje manji pad temperature, ali i dalje će biti viša od 30 stepeni. Ovako visoke temperature u Srbiji posledica su vrelog talasa koji je zahvatio zapadnu Evropu:

- Zapadna Evropa je i dalje pod uticajem tropskog talasa, u Nemačkoj i Poljskoj su temperature dostigle 39 stepeni, što je najviša izmerena temperatura za jun. U Francuskoj je prekjuče izmeren 41 stepen, a postoji i mogućnost obaranja rekorda - kaže za Kurir meteorolog Đurić.

Kurir.rs/M. V.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track