GUŽVE TEK ZA VIKEND: Bez zadržavanja na Batrovcima
Foto: Printscreen/AMSS

stanje na putevima

GUŽVE TEK ZA VIKEND: Bez zadržavanja na Batrovcima

Društvo -

Na graničnom prelazu Batrovci danas nema zadržavanja na ulazu i izlazu iz zemlje, a gužve se očekuju za vikend, kada počnu godišnji odmori.

"Trenutno se na graničnom prelazu Batrovci odvija saobraćaj jačeg intenziteta, ali nema dužeg zadržavanja na ulazu u našu zemlju. Veće gužve očekujemo u petak i za vikend, kada počinju godišnji odmori u zemljama Evropske unije, pa njihovi državljani u velikom broju kreću na putovanja", kaže za Tanjug komanidir stanice granične policije Batrovci Zoroan Marčeta.

On kaže da će biti angažovan "dovoljan broj policijski službenika i sva materijalno-tehnička sredstva" za vikend, te da ne očekuje da i tada budu stvorene veće gužve na ovom graničnom prelazu.

"Dosadašnja praksa svih prethodnih godina pokazala je da na izlazu iz Srbije nema većih zadržavanja i intenzitet saobraćaja nije toliko velik kao na ulazu", kaže Marčeta.

Savetuje vozačima da, pre polaska na put, na sajtu AMSS pogledaju kakva je situacija na svim graničnim prelazima, te podseća da postoje i alternativni granični prelazu poput Bogojeva, Šida, Bačke Palanke.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track