NAČELNIK GENERALŠTABA VOJSKE SRBIJE SA KOMANDANTOM KFOR: Razgovarali o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji
Foto: Vojska Srbije

važan sastanak u beogradu

NAČELNIK GENERALŠTABA VOJSKE SRBIJE SA KOMANDANTOM KFOR: Razgovarali o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Društvo -

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović danas je u Beogradu sa komandantom KFOR general-majorom Lorencom D'Adarijom razgovarao se o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima koje se preduzimaju u cilju praćenja situacije na terenu i očuvanja i unapređenja mira i bezbednosti na prostoru južne srpske pokrajine.

General Mojsilović je podsetio da Vojnotehnički sporazum, kao i ostali potpisani sporazumi sa KFOR-om, ne prepoznaju druge strane osim snaga bezbednosti Republike Srbije i KFOR-a, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Naglasio je da se nepoštovanje procedura koje definišu postupanje strana potpisnica sporazuma negativno odražava na ukupnu bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji, što doprinosi osećaju nesigurnosti građana.

Još jednom je istakao da je KFOR jedina legitimna oružana formacija na Kosovu i Metohiji i da je kao takav najodgovorniji za bezbednost stanovništva na celokupnom prostoru Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije, a posebno nealbanskog stanovništva na Severu, kaže se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track