KURIR TV NA SAJMU NAORUŽANJA I VOJNE OPREME PARTNER 2019, VUČIĆ: Ulagaćemo više u domaću namensku industriju! Stigao helikopter H145M
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

borbena oklopna vozila, naoružanje, artiljerijski sistemi

KURIR TV NA SAJMU NAORUŽANJA I VOJNE OPREME PARTNER 2019, VUČIĆ: Ulagaćemo više u domaću namensku industriju! Stigao helikopter H145M

Politika -

U Beogradu se održava 9. međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2019".

Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Nemacka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, Bosna i Hercegovina - Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka Republika, Belorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije.

Na početku ceremonije otvaranja sajma emitovani su filmovi o dostignućima Ministarstva odbrane i njenom naoružanju.

14.35 - Upitan o ulasku premijerke Srbije Ane Brnabić u SNS, Vučić je kazao to je njeno pravo. Ja ću biti veoma radostan, veoma je cenim i poštujem.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

14.35 - Nikad više investicija Srbija nije imala. Voleo bih da je to bolje raspoređeno i otišlo u unutrašnjost a ne sve u Beograd.

14.30 - Mi ćemo ove godine da imamo 350 do 400 miliona evra suficita. Znate šta sve mi možemo da kupimo? Ja sam srećan što sam video nekoliko stvari, na "Miloša" ćemo da stavljamo novi vid getlinga, koji puca više od 300 puta u minutu. Imamo avio-bombe koje možemo u pokretu da navodimo. Odličan novi sistem "Tavnava" koji proizvodi Jugoimport. Rade sve više na modernizaciji i na optici. Moraće još dodatno da se modernizuju, sve u svemu nisam nezadovoljan.

Šta sam nasledio bolje da ne govorim.

14.26 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija napredovala u finansijksom smislu i koliko može da postigne bolje uslove za očuvanju svog integriteta. Ovo nas je koštalo 105 miliona za 9 komada helikoptera. država srbija plaća bez dana zakašnjenja. Plaćamo sve obaveze i ponašamo se kao odgovorna država. Pogledajte ovu lepoticu, ovaj helikopter.

Ove i sledeće godine imaćemo 19 helikoptera. Imamo nešto i od ranije u policiji i vojci, ali to nije dovoljno. Naručivaćemo ponovo. Za mene je važno da ne ugrozimo javni dug nijednog trenutka.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

14.25 - Direktor Erbasa rekao je da se danas slavi 50 godina postojanja te firme. Rekao sam Vučiću da ćemo učiniti sve da isporučimo prvi helikopter na vreme i kao što vidite on je stigao.

14.20 - Otkriven svečano helikopter H 145M, direktor Erbasa Vučiću uručio ključ Aleksandru Vučiću, a on ga je predao načelniku Generalštaba Vojske Srbije Milanu Mojsiloviću.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

14.13 - Predsednik Vučić je obišao i tenkove koji su parkirani ispred Sajma.

On je pristustvovao potpisivanju ugovora o Servisnom centru između Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović" i Erbasa, kao i svečanom otkrivanju helikoptera H 145M.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

13.43 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je štandove na Sajmu. Najviše se zadržao pred opremom koju proizvodi srpski Jumko.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Zadovoljan sam kako radite, svaka čast!

Zatim je u pratnji načelnika Generalštaba Milana Mojsilovića i ministra Aleksandra Vulina upoznat sa opremom koju proizvodi Jugoimport.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

13.27 - Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da država mora da pripremi Vojsku Srbije da odbrani mir. Izvezli smo preko 500 miliona dolara raznih prozivoda u odnosu na 2011. kada smo radili u 3 puta manjem obimu. Vojska Srbije je iznela ono najbolje što je uradila. Malo je naroda koji kao što je srpski znaju šta je sloboda i da su za nju spremni da urade baš sve. Slobode nema bez moderne i naoružane armije.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

13.24 - Jugoslav Petković direktor "Jugoimport–SDPR" koja slavi 70 godina postojanja rekao je da je ta firma investirala više od 100 miliona evra u nove proizvodne kapacitete.

13.05 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u pratnji srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme, održava se na Beogradskom sajmu svake druge godine, krajem juna. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Cilj manifestacije je predstavljanje naoružanja i vojne opreme „sa svih strana sveta“ – složenih artiljerijskih i raketnih sistema, savremenog streljačkog naoružanja i municije, borbenih oklopnih vozila, elektronske opreme, lakih aviona, novih radara, raznih trenažera, zaštitine balističke opreme, borbenih patrolnih čamaca.

Sajam, na kome će se predstaviti 128 izlagaca, 96 iz Srbije i 32 iz inostranstva, prilika je da se domaćoj i stranoj javnosti predstave najnoviji dometi srpske odbrambene industrije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track