ODLUKA O POVEĆANJU MINIMALCA DO DECEMBRA: Đorđević najavio i 15 novih zakona i podzakonskih akata
Foto: Tanjug/Rade Prelić

predstavio rezultate rada svog resora

ODLUKA O POVEĆANJU MINIMALCA DO DECEMBRA: Đorđević najavio i 15 novih zakona i podzakonskih akata

Društvo -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je da će odluka o minimalnoj ceni rada biti doneta kako je i planirano sredinom decembra.

Predstavljajući rezultate rada svog resora u prvih šest meseci ove godine mkinistar je ocenio da će to biti moguće jer se na vreme krenulo u razgovore o minimalcu, ali je napomenuo da je potrebno pri tome voditi računa i o interesima poslodavaca i o rasterećenju privrede.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Đorđević je negirao da je BDP po glavi stanovnika uvećan zbog odlaska građana na rad u inostranstvo, te naveo da prema zvaničnoj evidenciji godišnje 3.000 ljudi ode iz zemlje.

Dodao je da Ministarstvo insistira da se ugovori o radu potpisuju u Srbiji kako bi država mogla da pomogne našim ljudima u ostvarivanju prava koja proističu iz rada i da spreči moguće prevare.

Đorđević je istakao i da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka I socijalna pitanja u prvih šest meseci ove godine za rešavanje ključnih pitanja u okviru tog resora uložilo 52,78 posto opredeljenih budžetskih sredstava, što je nešto više od predviđenog.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Predstavljajući rezultate rada tog resora za prvih šest meseci ove godine, Đorđević je najavio da je plan da do kraja godine bude usvojeno 15 novih zakona i podzakonskih akata, koji se odnose na rad tog ministarstva.

Komentarišući ostavku svog savetnika Saše Dujovića ministar je naveo da ga je on obavestio da ostavku podnosi iz ličnih razloga. Dujović je, kako su preneli mediji, podneo ostavku zbog toga što se njegovi ćerka i sin sumnjiče za ubistvo 80-godišnje žene u Zemunu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track