NOVA OVLAŠĆENJA ZA KOMUNALNU POLICIJU: Komunalci mogu da zaustavljaju vozila
Foto: Vladimir Šporčić

SKUPŠTINA USVOJILA ZAKON

NOVA OVLAŠĆENJA ZA KOMUNALNU POLICIJU: Komunalci mogu da zaustavljaju vozila

Društvo -

Zakon o komunalnoj miliciji, koji omogućava da i opštine, a ne samo gradovi, mogu da planiraju njeno formiranje, usvojen je juče u Skupštini Srbije. Zakon uvodi dva nova ovlašćenja za komunalne policajce: zaustavljanje i pregledanje vozila, kao i prikupljanje obaveštenja u cilju otkrivanja prekršaja i njihovih učinilaca.

Pripadnicima komunalne milicije biće omogućen rad u civilu, ali isključivo po pismenom nalogu načelnika komunalne milicije.

- Radom u civilu omogućiće se da se uspostavi komunalni red posebno u oblastima bespravnog zauzeća javne površine, nelegalne prodaje, nelegalnog taksi prevoza, kao i buke u ugostiteljskim objektima - istakao je u raspravi ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić. Pripadnicima komunalne milicije biće omogućen rad u civilu, ali isključivo po pismenom nalogu načelnika komunalne milicije. Komunalna milicija će asistirati lokalnim javnim službama i preduzećima - građevinskoj inspekciji kad treba da zatvori neko bespravno gradilište ili, na primer, ekološkom inspektoru koji pokušava da spreči zagađenje.

(Kurir.rs / J. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track