Najnovije vesti

KOLIKO SE OBALE MOŽE OČISTITI ZA SAMO JEDAN DAN?
Foto: Promo

KOLIKO SE OBALE MOŽE OČISTITI ZA SAMO JEDAN DAN?

Društvo

Ukoliko ste se pitali koliko se obale može očistiti za jedan dan - imamo odgovor! U velikoj akciji čišćenja priobalja Dunava koja je nedavno organizovana u sedam gradova, prikupljeno je više od 2,5 tone ambalažnog otpada i očišćeno oko 2 kilometra obale. Ova sjajna akcija je okupila 350 volontera u Apatinu, Somboru, Novom Sadu, Beogradu, Smederevu, Golupcu i Kladovu koji su svojim angažovanjem, povodom Međunarodnog Dana Dunava, doprineli uređenju obale najvežće domaće reke.

foto: Promo

Čišćenje priobalja organizovao je Coca-Cola sistem u Srbiji u partnerstvu sa organizacijom Let’s do it Srbija, a pridržili su im se brojni građani i zaposleni kompanije.

foto: Promo

Akciju je obeležilo i proglašenje pobednika konkursa za najuspešniju školu u prikupljanju ambalažnog otpada, koji su početkom juna raspisali Coca-Cola sistem i nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije. Nagradu od 10.000 evra za renoviranje školskog dvorišta, dobili su učenici gimnazije „Nikola Tesla“ iz Apatina. Samo zahvaljujući ovom konkursu, na kojem su učestvovale srednje škole iz sedam podunavskih gradova, prikupljeno je više od 2 tone ambalaže. Ovu akciju čišćenje priobalja najlepše reke u Srbiji podržalo je i Ministarstvo zaštite živote sredine.

foto: Promo

Coca-Cola sistem u Srbiji tradicionalno organizuje Međunarodni dan Dunava u saradnji sa Republičkom direkcijom za vode i brojnim partnerima još od 2004. godine. U realizaciji brojnih projekata na očuvanju „evropskog Amazona“, kompanija je uspešno sarađivala sa brojnim partnerima, gradovima i opštinama. Među najuspešnijima, izdvaja se partnerstvo sa WWF-om (Svetskom organizacijom za prirodu) sa kojom kompanija u specijalnom rezervatu prirode Gornje Podunavlje radi na obnovi vlažnih i plavnih područja duž Dunava.

foto: Promo

(Promo - tekst / Foto:Promo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...