MINISTAR LONČAR O NEVREMENU U GRČKOJ: Niko od povređenih građana Srbije nije životno ugrožen! Ako bude potrebe, spremni smo da odemo po njih
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ministarstvo zdravlja

MINISTAR LONČAR O NEVREMENU U GRČKOJ: Niko od povređenih građana Srbije nije životno ugrožen! Ako bude potrebe, spremni smo da odemo po njih

Društvo -

SREMSKA KAMENICA - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je danas da je šest građana Srbije povređeno u nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, ističući da su svi zbrinuti i da niko nije životno ugrožen.

Ministar Lončar je, tokom posete Institutima u Sremskoj Kamenici, rekao da je ponuđena pomoć našim građanima ako neko od njih odluči da se ranije vrati u Beograd.

"Povređeno je šestoro naših građana u Grčkoj, oni su svi zbrinuti. Sve vreme smo u kontaktu sa predstavnicima naše ambasade i konzulata u Atini i Solunu. Kao ministarstvo zdravlja ponudili smo pomoć grčkom ministarstvu zdravlja, a ako bude bilo potrebe da se neko od naših građana vrati u Beograd, organizovali smo sve da možemo da odemo po njih", rekao je Lončar, uz molbu da se oko ovog slučaja ne širi panika.

Na grčkom poluostrvu Halkidikiju proglašeno je vanredno stanje posle snažnog nevremena koje je trajalo samo 20 minuta i u kojem je poginulo 7 turista, a oko 100 ljudi je povređeno.

Prema prvim informacijama policije, poginuli su žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, dvoje starijih turista iz Češke i muškarac i dečak iz Rusije.

(Kurir.rs/Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track