Najnovije vesti

SRBI, SETIMO SE PA POMOZIMO! OVO SU GRCI URADILI ZA NAS, VREME JE DA IM VRATIMO! Status na Fejsbuku o Grcima koji ne zaboravljaju Srbe kad je najteže ujedinio dva bratska naroda!
Foto: EPA, Printscreen Facebook

pomoć kad je teško

SRBI, SETIMO SE PA POMOZIMO! OVO SU GRCI URADILI ZA NAS, VREME JE DA IM VRATIMO! Status na Fejsbuku o Grcima koji ne zaboravljaju Srbe kad je najteže ujedinio dva bratska naroda!

Društvo

Strašno nevreme pogodilo je Halkidiki u Grčkoj, a među brojnim statusima zabrinutih građana za stanje u njihovom omiljenom letovalištu, posebno se izdvojio jedan koji je podsetio na to šta su sve Grci uradili za Srbiju i kako da im se u ovom teškom trenutku odužimo.

 

Naime, Gordana Bobić je u Fejsbuk grupi Live frome Greece napisala status podsećanja svih velikih dela Grka.

"SETIMO SE: 📢🆘🇬🇷💞

1. U vreme NATO bombardovanja, grčki kapetan Marinos Ricudis je okrenuo brod i odbio naredbu, skinut mu je čin, ali on je pokazao da voli naš narod...

 

2. Teodorakis je na trgu Sintagma držao koncert podrške narodu Srbije, okupio je poznate ličnosti i narod je u velikom broju pevao i plakao - podrška opet narodu Srbije...

 

foto: Facebook

 

3. Litohoro - narod je napravio živi zid i nije dozvolio iskrcavanje nato da odatle bombarduju Srbiju......

 

A sada Srbi koji ste tamo - POMOZITE domaćinima da se sve to brže raščisti. Solidarnost je tu, a ljubav dva naroda je u dobru i zlu. Molimo se za nastradale 🙏, molimo se za našu braću Grke, za sve turiste tamo 🙏", napisala je ona i pozvala sve da okače snimke i fotografije kako Srbi pomažu domaćinima.

 

Podsetimo, sedam osoba poginulo je u olujnom nevrememu u severnoj Grčkoj. Na poluostrvu Halkidiki proglašeno je vanredna situacija. U saopštenju se navodi da je u nevremenu noćas povređeno više od stotinu ljudi.

 

Među povređenima je šestoro Srba, ali prema dosadašnjim informacijama, reč je o lakšim povredama.

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...