MINJA SUBOTA SE OD DANKE OPROSTIO POTRESNIM REČIMA: Ulazila je u kuće kao jedno šarmantno stvorenje, iz nje su zračili znanje, svestranost i ljubav
Foto: Filip Plavčić, Printscreen

komemoracija u galeriji RTS

MINJA SUBOTA SE OD DANKE OPROSTIO POTRESNIM REČIMA: Ulazila je u kuće kao jedno šarmantno stvorenje, iz nje su zračili znanje, svestranost i ljubav

Društvo -

Komemoracija povodom smrti Danke Novović održana je danas u Galeriji Radio-televizije Srbije, koja je preminula u nedelju, 14. jula 2019. u 76. godini posle duge i teške bolesti.

Jedna od najslavnijih voditeljki Informativnog programa RTS-a , počela je kao spikerka, a kasnije postala i urednica Dnevnika.

Mnogobrojne kolege, prijatelji i porodica okupili su se danas kako bi odali poštu slavnoj Danki. Jedan od onih koji je uz nju bio od prvih dana njene karijere je i Minja Subota.

foto: Goran Jović, RTS

"Mi smo od prvih njenih dana ovde bili zajedno u društvu. Tu su bili i Staka i Vesna. To su bila vremena koja teško danas mogu da opišem. Ambijent u kome smo živeli bio je čudesan. Tako su se i stvarale velike ličnosti. Danka je bila svestrana. Mi smo se razumevali, išli smo u kafane... Ona i ja smo pevali na čajankama, na igrankama, ali ne da bismo zaradili pare, nego da bismo bogatili društveni život. Cenili su nas, voleli i poštovali zbog onog što smo umeli. Korektnost na televiziji nije velika vrednost. Korektnost je posao da saopštite vesti, a Danka je bila megazvezda zbog toga što je ulazila u kuće kao jedno šarmantno stvorenje koje su poštovali jer su iz nje zračili i znanje i svestranost i ljubav prema onome što radi. Tu je bila njena ogromna vrednost", rekao je Minja sa setom u glasu.

Rođena je u Prokuplju 1943. godine, živela je u Uroševcu, a 1953. godine se sa porodicom seli u Beograd. Primljena je na audiciji za TV spikere 1963. u Televiziju Beograd i svoj radni vek, do 2003. godine, provela je u RTS-u, pored ostalog i kao urednica Dnevnika.

Dobitnica je velikog broja nagrada, uključujući šest spikerskih i umetničkih nagrada "Gordana Boneti", kao i ovogodišnju nagradu za negovanje kulture govora "Radmila Vidak".

Podsetimo, Danka je preminula u nedelju, 14. jula 2019. godine, a kremacija će biti obavljena u petak, 19. jula na beogradskom Novom groblju.

(Kurir.rs/Espreso)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track