Najnovije vesti

Srbija dobila najsavremeniju laboratoriju za kontrolu kvaliteta avio-goriva
Foto: Promo

Srbija dobila najsavremeniju laboratoriju za kontrolu kvaliteta avio-goriva

Društvo

Savremena laboratorija za kontrolu kvaliteta avio-goriva počela je sa radom u okviru Naučno-tehnološkog centra NIS-a. Nova laboratorija nalazi se u Aeroservisu u Beogradu, specijalizovanom objektu za skladištenje i distribuciju ove vrste derivata koji NIS poseduje u okviru aerodroma „Nikola Tesla“.

foto: Promo

U okviru projekta modernizacije laboratorije nabavljena je najsavremenija oprema za ispitivanje parametara neophodnih za resertifikaciju mlaznog goriva JET A-1. Vrednost investicije procenjuje se na oko 30 miliona dinara.

foto: Promo

«U Naučno-tehnološkom centru okrenuti smo razradi novih tehnologija kako bi ispratili potrebe savremenog tržišta i obezbedili inovacije u poslovanju naše kompanije. Snabdevanje avio-gorivom predstavlja važan pravac delatnosti kompanije NIS. Projektom modernizacije laboratorije unapredili smo proces kontrole kvaliteta mlaznog goriva domaće proizvodnje i omogućili veću operativnu efikasnost. Istovremeno, podignut je i nivo bezbednosti i zaštite na radu svih zaposlenih u laboratoriji što predstavlja jedan od prioriteta u poslovanju NIS-a“, istakao je Leonid Stulov, direktor Naučno-tehnološkog centra kompanije NIS.

foto: Promo

Dodatna informacija:

Kao glavni snabdevač avio-gorivom u Srbiji, NIS je usmeren na modernizaciju poslovanja kako bi obezbedio uredno, pravovremeno i prvenstveno bezbedno snabdevanje tržišta ovom vrstom derivata. Potvrda kvaliteta mlaznog goriva NIS-a ogleda se i u činjenici da kompanija snabdeva skoro sve avio kompanije koje sleću na beogradski i niški aerodrom, a među najvećim kupcima su Air Serbia, Aeroflot, Alitalia, Austrian Airlines, Etihad Airways, Lufthansa, Turkish Airlines i Qatar Airways. Od marta ove godine NIS na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ snabdeva i flotu avio kompanije Air France.

foto: Promo

(Promo - tekst / Foto: Promo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...