Najnovije vesti

TUŽAN DAN ZA SVE SRBE BIĆE OBELEŽEN I U AMERICI: Na godišnjicu Oluje 4. avgusta služiće se pomen i u Čikagu
Foto: Printscreen/RTS

proterano 300.000 srba

TUŽAN DAN ZA SVE SRBE BIĆE OBELEŽEN I U AMERICI: Na godišnjicu Oluje 4. avgusta služiće se pomen i u Čikagu

Društvo

Sabor Krajiških Srba pozvao je sve Srbe i srpske prijatelje da u što većem broju prisustvuju opelu koje će biti održano u Crkvi Svetog Stefana Dečanskog i tako odaju poštu borcima i civilima stradalim u ratovima 90-tih Sabor Krajiških Srba obeležiće i ove godine Dan sećanja i održati Pomen – Parastos za sve Srpske stradalnike u ratovima vođenim od 1991-1999 godine, saopštila je press služba ovog udruženja.

Pomen će se održati na godišnjicu progona Srba iz Hrvatske, 4. avgusta 2019. godine u crkvi Svetog Stefana Dečanskog u Čikagu (3543 W Leland Ave) odmah po zavrsetku Službe Božijje u 12 časova.

Po završenom Pomenu u crkvenoj sali će biti priređen zajednički ručak i prigodan program, između ostalog će biti prikazan i dokumentarni film o strahotama i stradanju našeg naroda u zloglasnoj vojnoj akciji “Oluja”, tokom koje je oko 300.000 Srba proterano iz Republike Hrvatske.

Sabor Krajiških Srba pozvao je “sve Srbe i srpske prijatelje da u što većem broju prisustvuju i odaju dužno poštovanje svim srpskim palim borcima i civilnim zrtvama koji su dali svoje živote braneci svoje kućne pragove, nejač i srpsko dostojanstvo.”

Za dodatne informacije možete se obratiti na telefone: 773 814- 4123 i 708 981-5244.

(Kurir.rs/Serbian Times)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...