PROŠIREN PROJEKAT IZGRADNJE STANOVA Mihajlovićeva: Stanovi i borcima, porodicama palih boraca, vojnim invalidima
Foto: TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE/ MILETA MIRČETIĆ

važan projekat za Srbiju

PROŠIREN PROJEKAT IZGRADNJE STANOVA Mihajlovićeva: Stanovi i borcima, porodicama palih boraca, vojnim invalidima

Društvo -

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje će se ove i iduće godine graditi 8.022 stana za pripadnike snaga bezbednosti ukupne vrednosti 325 miliona evra.

Mihajlović je u Skupštini Srbije, obrazlažući izmene Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kazala da se izmene donose kako bi se proširio krug lica na koje se projekat odnosi - borce, porodice palih boraca, vojne invalide i mirnodopske vojne invalide.

Prema njenim rečima, u Vranju se gradi 186 stanova, Nišu 190, Kraljevu 200, Kragujevcu 216, u Novom Sadu će to biti 548 i Sremskoj Mitrovici 190.

"Mi smo već krenuli sa 1.530 stanova, očekujem da ove i naredne godine počne izgradnja ukupno 8.022 stana. Vrednosti sa kompletnom infrastrukturom je 325 miliona evra, a država je obezbedila lokalnim samoupravama novac da srede spoljnu infrastrukturu", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da su cene po metru kvadratnom, u Vranju 400 evra, Nišu 450 evra, Kraljevu 400 evra, Kragujevcu 430 evra, Sremskoj Mitrovici 430 evra, Novom Sadu i Beogradu po 500 evra.

Mihajlović kaže da će se, s obzirom da bi mnogi voleli da kupuju jeftinije stanove, jer nije reč o socijalnim stambenim jedinicama koje se poklanjaju, jedna od izmena odnositi na to da prioritet kupovine stanova u Beogradu imaju oni koji već žive na toj teritoriji.

"Ovo je važan projekat za Srbiju, ne samo zbog toga što ćemo graditi stanove, već i zbog toga što je jednako važan za privredu i stavarnje mogućnosti da domaća preduzeća mogu da učestvuju u izgradnji", rekla je Mihajlović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track