NOVI DETALJI NESTANKA DRAGANA (55) IZ BEOGRADA: Vozio se sa prijateljima na Drinskoj regati, a na drugi čamac prešao da popije piće! Izgubio mu se trag u velikoj gužvi
Foto: Facebook Printscreen

potraga traje od subote

NOVI DETALJI NESTANKA DRAGANA (55) IZ BEOGRADA: Vozio se sa prijateljima na Drinskoj regati, a na drugi čamac prešao da popije piće! Izgubio mu se trag u velikoj gužvi

Društvo -

Na toku Drine od Bajine Bašte do Rogačice, sa obe strane ove reke, danas je nastavljena potraga za Draganom Simićem (55) iz Beograda, koji je nestao u subotu tokom spusta na Drinskoj regati, ali nije bilo rezultata.

Sumnja se, iako niko od 20.000 učesnika regate to nije video, da se Simić utopio u Drini. Zato su danas ovu reku pretraživali ronioci Žanadrmerije i vatrogasni tim za rad na vodi, dok su površinom reke i uz njenu desnu obalu tragali kajakaši, policija, prijatelji nestalog.

Levu obalu češljali su policajci iz Skelana, Srebrenice i Bratunca. Zbog današnje potage smenjen je ispust vode iz brane hidroelektrane u Perućcu.

Žandarmi su, saznaje „Blic“ pretražili delovi reke na ovom potezu u kome su ranije najčešće pronalaženi utopljenici, ali Simićevog tela tu nije bilo.

foto: RINA

Nestali Beograđanin u subotu je, sa svojim osam prijatelja, bio učesnik spusta Drinom. Nalazili su se u jednom čamcu koji je od starta u Perućcu bio na sredini kolone. Simić je, dok su bili blizu mosta koji povezuje Bajinu Baštu i Skelane, preskočio u čamac koji je plovio pored njihovog i tu, sa dvojicom muškaraca i četiri žene koje nije poznavao, popio piće. Potom se vratio u svoj čamac, ali nedugo posle opet prešao u ono isto drugo plovilo. Kasnije se stvorila gužva, mnogo čamaca je bilo okolo, tako da su onaj u kome je bio Simić, prijatelji izgubili iz vidokruga.

Na kraju regate, kada su čamci počeli pristajati na cilju u Rogačici, društvo je čekalo da se Simić pojavi. Nije ga bilo, a nisu uspeli da uoče ni čamac u koji je preskočio. Uveče su obavestili policiju, a sutradan, u nedelju popodne, podneta je prijava o njegovom nestanku. Policija je tražila ljude kod kojih je uskočio u čamac i uspela da ih identifikuje.

foto: RINA

- U tom čamcu je bio, prema onome što su mi rekli, jedan muškarac iz Splita, drugi iz Sarajeva. Policija je pronašla jednu od one četiri žene koja je iz Bajine Bašte otišla u Crnu Goru. Rekla im je da je čovek koji je došao kod njih čamac neko vreme plovio sa njima, a onda preskočio u neki treći čamac i nastavio vožnju sa njima nepoznatim ljudima - kaže Predrag Davidović, Simićev prijatelj koji je sa njim u subotu bio u čamcu i koji učestvuje u potrazi.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja