U HRVATSKOJ IMA KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG NADRILEKARSTVA, A DOLAZI U BEOGRAD! Ana Bučević drži seminar, najjeftinija ulaznica 14.000 dinara! Ubeđuje ljude da se ne leče lekovima, već VIBRACIJAMA?!
Foto: Printscreen YT

papreno predavanje

U HRVATSKOJ IMA KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG NADRILEKARSTVA, A DOLAZI U BEOGRAD! Ana Bučević drži seminar, najjeftinija ulaznica 14.000 dinara! Ubeđuje ljude da se ne leče lekovima, već VIBRACIJAMA?!

Društvo -

Splićanka Ana Bučević, najpopularnija motivaciona govornica u regionu protiv koje je hrvatsko Ministarstvo zdravlja podnelo krivičnu prijavu zbog nadrilekarstva, dolazi u oktobru u Beograd u Halu sportova da "predaje" na skupom seminaru.

Iza događaja "Meta tajna" krije se dvodnevni seminar koji vode Mel Gil, koji se predstavlja kao svetski stučnjak na području ličnog razvoja, i Ana Bučević, koja je poznata kao životni trener čiji je moto - vibriranje.

- Po stavovima Bučevićeve lako se može zaključiti da su oboleli sami krivi za svoje stanje jer ne "vibriraju" na dovoljnom energetskom nivou, a pravi lek za sve je "vorteks", svojevrsno stanje energetske homeostaze u koje vas, naravno, vodi Ana Bučević. Sudeći prema njenoj internet stranici, dobio sam utisak da je vibriranje poželjno ostvariti putem motivacionih krstarenja koja koštaju više od PET/CT pretrage (najsavremenija metoda dijagnostike tumora) u privatnoj klinici - rekao je hrvatski psihijatar Herman Vukušić.

On je prvi javno prozvao, te prijavio Bučevićevu, koja je po zanimanju profesorka kineziologije, resornom ministarstvu želeći da stane na kraj njenim opasnim obmanama.

foto: Printscreen YT

Tokom najavljenog gostovanja u Beogradu dvoje govornika predstaviće i dokumentarni film i knjigu Gila koja se zove baš kao i seminar, a ulaznica za "holistički, zabavni i čarobni pristup poboljšanju života" u pretprodaji košta više od 120 evra.

Oni sa skupljim, VIP ulaznicima dobijaju posebna mesta i dodatan treći dan "zatvorenog tipa" sa Anom i Melom, dok kako stoji na pozivu za događaj "100 odsto profita od seminara ide direktno u neprofitnu fondaciju".

Posebno opasna je činjenica da svojim sledbenicima Bučevićeva poručuje da im ne trebaju lekovi da bi se izvukli iz depresije ili da svoje zdravstvene i ostale probleme, uključujući i depresiju, mogu lako rešiti samo ako na pravi način "vibriraju". Šta god da to značilo.

- Bilo mi je dovoljno svega sat vremena da na Jutjub kanalu Ane Bučević pronađem nemali broj zdravstvenih saveta potencijalno opasnih po ljudsko zdravlje, kako fizičko, tako i duševno. Ovakvi slučajevi doveli su do toga da su se u Hrvatsku vratile boginje, te da roditelji odbijaju svoju teško bolesnu decu voditi na hemoterapije - nastavio je psihijatar doktor Vukušić.

foto: Printscreen YT

Iza cele priče krije se vrlo unosan biznis samopomoći. Na njemu samo u Americi razni "treneri“, "učitelji", "doktori", "džedaji" i "druidi" godišnje obrnu i 12 milijardi dolara.

Pregledom njene internet stranice lako se može uveriti da zarada stiže sa svih strana, tu su milionski pregledi videa na Jutjubu, prodaja knjiga koje koštaju od pet do 20 evra, naplaćivanje radionica i predavanja koji koštaju od 50 do 150 evra i na kraju elitni programi za duhovnu obnovu na krstarenjima koje košta skoro 2.200 evra.

Čaša je kruta zbog niskih vibracija, ako dignete vibraciju...

- Mi smo vibracijska bića koja odašilju frekvencije. Ni o tome nas nisu učili u školi pa zato to mnogima izgleda kao science fiction. Kada ovu čašu gledate mikroskopom, vidite da su to zapravo atomi. Dakle, ova kruta stvar je zapravo na nižoj vibraciji i zato vama izgleda kruta. Što se diže vibracija, ovo ćete shvatiti da zapravo kao kruto ne postoji. E, pa tako i realnost - samo je deo onoga što izgovara Bučevićeva u svojim vlogovima.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track