MLADOJ MAMI TREBA TERAPIJA: Pomozimo Sonji (32) iz Beograda da pobedi metastaze
Foto: Privatna Arhiva

Apel za pomoć

MLADOJ MAMI TREBA TERAPIJA: Pomozimo Sonji (32) iz Beograda da pobedi metastaze

Društvo -

Sonji Bogdanović (32) iz Beograda, majki četvorogodišnjeg Viktora, rak dojke je metastazirao na pluća, jetru, pankreas i kosti, a da bi se ova hrabra žena izborila sa ovom opakom bolešću, potrebna joj je finansijska pomoć za nastavak lečenja!

Prvi put se Sonja suočila s kancerom još 1999. godine, kada joj je sa samo 12 godina ustanovljen non-Hočkin limfom, koji je tada uspešno pobedila hemioterapijom. Međutim, nakon tri godine dobila je stečenu epilepsiju izazvanu lečenjem, ali tu se Sonjini zdravstveni problemi, nažalost, ne završavaju.

foto: Privatna Arhiva

- Nakon porođaja, moja žena je napipala krvgu iznad dojke. Mislili smo prvo da je benigno, ali se ispostavilo da je maligno. To je odstranjeno i sprovedena je terapija koja ide u tim situacijama. Nažalost, 2008. godine rak se vratio u vidu manjih metastaza na jetri, pankreasu, plućima, a delom i na kostima. Stara terapija joj odavno ne odgovara, a lekovi koji mogu da joj pomognu se ne nalaze na listi Fonda - priča Sonjin suprug Daniel Bogdanović za Kurir.

Od tada, sve terapije i propratne troškove Sonja plaća privatno. Za nastavak lečenja potrebno je da se pošalju kalupi sa tumorom u Ameriku na ispitivanje, kako bi dobila informaciju da li za nju postoji neka vrsta imunoterapije, a svakako sledi i nastavak hemioterapije za koji je Sonji potreban novac.

foto: Privatna Arhiva

- Više ni lekari ne znaju u kom pravcu da idu dok ne urade neke dodatne analize. Nažalost, više ne možemo sami sve da finansiramo i potrebna nam je pomoć dobrih ljudi. Želim da zahvalim svim prijateljima i humanim ljudima koji su nas zvali, pružali podršku i pomagali! Sonja se ne oseća baš najbolje, ali ima nade i mi čvrsto verujemo da će ozdraviti - kaže Bogdanović.

Opcije za donaciju: Ovako možete pomoći Sonji!

Upišite 684 i pošaljite SMS na 3030 DINARSKI: 160-547476-52 DEVIZNI: 00-540-0002939.7 IBAN: RS35160005400002939779 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Kurir.rs/J. Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track