Najnovije vesti

KOLAPS NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Zbog ogromnih gužvi na Gradini, povremeno zatvaraju tunel 12km od prelaza
Foto: Printscreen AMSS

haos

KOLAPS NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Zbog ogromnih gužvi na Gradini, povremeno zatvaraju tunel 12km od prelaza

Društvo

Poslednji neradni dan u julu, kraj vikenda i smena turista učinile su svoje i stvorile potpuni kolaps na putevima i graničnim prelazima u Srbiji, te putnici na svim graničnim terminalima u oba smera čekaju najmanje po dva sata na prolazak.

Nepregledne kolone putničkih vozila i autobusa, putnici koji šetaju duž graničnog prelaza ne bi li "ubili vreme" dominantna su slika svih promentnih srpskih graničnih prelaza.

Najkritičnija situacija je na Gradini na izlazu iz zemlje ka Bugarskoj gde je trenutno najveća gužva.

Zbog kritične situacije i velikog broja vozila tunel Progon i Pržojna padina, koji su od graničnog prelaza udaljeni oko 12 kilometara, povremeno se zatvaraju za saobraćaj, što govori da je gužva na Gradini jako velika.

Najbrže se prolazi na grančnom prelazu Batrovci gde trenutno nema većih zadržavanja.

Gradina najkritičnija

Kako navode u zvaničnom saopštenju JP "Putevi Srbije", usled velikog protoka saobraćaja iz pravca Niša ka Bugarskoj, tunel Progon i Pržojna padina povremeno se zatvaraju.

foto: Printscreen AMSS

Kako tačno ovo privremeno zatvaranje tunela funkcioniše, preduzeće nije detaljno objasnilo, te putnici slute da je kolona vozila iz pravca Niša kilometarska i da seže do pre ulaska u tunel.

Prema poslednjim podacima uprave granične policije na prelazak graničnog prelaza Gradina se čeka oko sat vremena na srpskoj strani, a sudeći po stanju na graničnpm prelazu i na bugarskom terminalu se čeka još toliko. Dakle, najmanje dva sata za nastavak puta kroz Bugarsku.

Putnici koji ulaze u Srbiju iz pravca Bugarske imaju više sreće, budući da na srpskom terminalu ovog graničnog prelaza nema veće gužve.

Na Horgošu kolone autobusa

Na osnovu snimcika kamera na graničnim prelazima dostupnim na sajtu Auto-moto saveza Srbije (AMSS) , može se videti da se na Hrogošu u oba smera nalazi se kilometarska kolona putničkih vozila i autobusa koji čekaju na prolazak. 

foto: Printscreen AMSS

Na ovom prelazu se na srpskoj strani, čeka najmanje sat vremena, a na mađarskoj najmanje još toliko.

Gužve i na Preševu

Povratak velikog broja turista iz Grčke i odlazak novih stvorio je gužve i na graničnom prelazu Preševo gde se je čekanje na srpskoj strani oko sat vremena.

Najbolja situacija na Batrovcima

Trenutno je najsjajnija situacija na graničnom prelazu Batrovci u oba smera gde nema kolone vozila koja čeka na prolazak.

foto: Printscreen AMSS

Gužve stvaraju i radovi na putevima

Povratak u mesto prebivališta turistima tokom ove sezone otežavaju i radovi na putevima kojih ima mnogo zbog čega je saobraćaj na sprskim putevima dodatno usporen.

O tome gde se sve na putevima ka moru nalaze "čepovi" koji usporavaju ili zasutavljaju saobraćaj pročitajte u ovom tekstu.

Prema podacima JP "Putevi Srbije" na naplatnim rampama trenutno nema većih zadržavanja budući da se čeka oko 10 minuta, međutim, tokom dana se očekuju gužve na naplatnoj rampi Nais, Doljevac i Nova Pazova.

Za manje gužvi alternativni granični prelazi

Kako bi izbegli gužve koje sa kojima se putnici susreću tokom radnih dana, a posebno i vikendom nadležne službe savetuju odlazak na alternativne granične prelaze.

(Kurir.rs/Blic)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...