Mekdonalds: Najstrože kazniti diskriminaciju Roma

Mekdonalds: Najstrože kazniti diskriminaciju Roma

Društvo -
Ukoliko je do diskriminacije zaista došlo pozivamo osobe koje su joj prisustvovale da nam se obrate i mi ćemo slučaj ispitati i reagovati, saopštila kompanija

BEOGRAD - Kompanija Mekdonalds najavila je danas da će ispitati medijske navode o diskriminaciji u jednom od restorana te kompanije u Novom Sadu i ako se to potvrdi, najstrože kazniti odgovorne za takvo ponašanje. U saopštenju izdatom povodom, kako je navedeno, navoda u medijima u vezi sa događajem u Novom Sadu od 10. jula, istaknuto je da toj kompaniji niko nije prijavio slučaj diskriminacije već da su iz medija obavešteni o situaciji u restoranu u Novom Sadu.

"Ukoliko je do diskriminacije zaista došlo pozivamo osobe koje su joj prisustvovale da nam se obrate i mi ćemo slučaj ispitati, reagovati u skladu sa politikom poslovanja i najstrože kazniti takvo ponašanje", navedeno je u saopštenju. Pojedini mediji preneli su da je jedna građanka u Novom Sadu pokušala da sa sobom uvede i troje dece romske nacionalnosti u Mekdonalds, a da joj to nije bilo dozvoljeno.

Iz Mekdonaldsa navode da ne žele da se ta kompanija povezuje sa bilo kakvim vidom diskriminacije protiv koje se u okviru poslovanja bori i ukazuju da su vrata njihovih restorana otvorena za sve goste. Kako je navedeno, kompanija Mekdonalds poštuje prava svih manjina, učestvuje u projektima integracije i pripadnike manjina zapošljava u svojim restoranima.

Povodom tog događaja oglasio se Vojvođanski građanski centar koji je osudio, kako je navedeno, "diskriminatorsko ponašanje zaposlenih u obezbeđenju novosadskog restorana lanca Mekdonaldsa". Vojvođanski građanski centar je u saopštenju zatražio brzo reagovanje nadležnih institucija, a upravu Mekdonaldsa pozvao na odgovoran odnos prema tom događaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track