KURIR TV U NIŠU PRIKAZ OKLOPNIH VOZILA DOBIJENIH OD RUSIJE! VUČIĆ: Hvala Putinu na podršci, naša je stvar kako smo ih dopremili do Srbije! O obaveznom vojnom roku otom-potom! AMBASADOR: Rusija će vam uvek pomoći
Foto: Printscreen

svečanost

KURIR TV U NIŠU PRIKAZ OKLOPNIH VOZILA DOBIJENIH OD RUSIJE! VUČIĆ: Hvala Putinu na podršci, naša je stvar kako smo ih dopremili do Srbije! O obaveznom vojnom roku otom-potom! AMBASADOR: Rusija će vam uvek pomoći

Društvo -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Nišu prikazu 10 oklopno-izviđačkih vozila BRDM 2, dobijenih od Ruske Federacije.

11.17 - Nadam se da će Zvezda i Partizan da igraju Ligu Evrope jer koliko sam razumeo to će nam doneti 10 miliona evra, a Liga šampiona 20 miliona evra.

foto: Printscreen

11.10 - Neki su izgubili živce pošto ih narod neće. Ne treba da se sekirate zbog toga, jer što više viču i što su glasniji to znači da su sve nervozniji, a to je obrnuto proporcionalno njiihovoj podršci u narodu.

foto: Printscreen

Na pitanje novinara o sukobu ministra za inovacije Nenada Popovića u Vladi Srbije rekao je da veruje da će sve biti u redu.

"Verujem da će to biti u redu, uvek podržavam Anu Brnabić, siguran sam da će sve to biti u redu. Rekao je da je Briselski sporazum mrtav, to nije njegovo da procenjuje. Da li smo na putu evropskih integracija nije njegov posao da procenjuje, može jedino kao lider svoje stranke. Ali, ja ne mislim da je imao zlu nameru. Mislim da će se to razgovorom rešiti kao i uvek", kazao je Vučić.

Na pitanje novinara da li će biti uveden ponovo obavezni vojni rok rekao je kratko "polako, otom-potom".

11.06 - Zemlja ide u dobrom smeru, svuda se radi i gradi. Kasni se na istočnom Koridoru, ali će u narednih dva meseca da bude gotovo. Kod nas su više pažnje izazvale 2 crte koje su se pojavile na putu, od izgrađenog celog puta. Kod nas ne postoji pozitivna vest, danas je glavna vest bila povećanje putarine. Šta hoćete od nas, da gradimo ili da ne gradimo? Ako je lakše da ne gradimo ništa, najbolje da ne gradimo ništa, ali ja sa tim neću da se saglasim.

foto: Printscreen

11.03 - Mi smo poštujući norme međunarodnog javnog prava uspeli da dopremimo ova vozila na teritoriju Srbije, kako su i kuda ona došla do Srbije to je naša stvar.

foto: Printscreen

11.00 - Ambasador Aleksandar Bocan Harčenko zahvalio Vučiću što radi na razvoju saradnje Rusije i Srbije.

foto: Printscreen

Ja sm zahvalan i ponosan na časti da imam priliku da učestvujem u ovom događaju. Ovo oklopno vozilo je poklon ali imamo i dalje planove za pomoć. Rusija je spremna i biće da razvija ovu sferu naših odnosa, thniču, vojnu i političku . Mi razumemo da je modernizacija neotuđivi deo zaštite suvereniteta zemlje. Jačanje Vojske Srbije je bitno za jačanje mira u regionu.

10.57 - Veoma sam ponosan na našu vojsku, naše ljude koji uvek služe Srbiji, ponosan sam na ova oklopna vozila koja smo dobili od Rusije, hvala Putinu, Šojguju, ambasadoru, to smo dobili na poklon, potpuno modernizovana vozila. To nam drastično povećava manevasrske sposobnosti. Mi očekujemo da stigne još nekih donacija od Rusje, ali i ono što smo platili od "letećih tenkova". Hvala još jednom predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

foto: Printscreen

10.44 - Predsednik Vučić kazao je da je Toplica junački kraj Srbije.

Pola vojske nam je iz topličkog kraja, mahom iz Prokuplja, to je junački kraj.

foto: Printscreen

10.35 - Bitno je da ljudi dobiju sve odmah, a ne ono što nabavimo da stoji u magacinima. On novembra, decembra već očekujem veće plate za vojsku.

Moja molba 63. padobranskoj brigadi Vojske Srbije je da tražite šta vam je potrebno od opreme, vi ste specijalna brigada i vi ste prvi da primite prve udarce. Hvala vam na stoprocentnom odzivu, ne postoji ništa lepše od slogana "Služimo Srbiji". Mi ćemo gledati da imate nešto bolje uslove, sad će biti stanovi, plate povećavamo, vaš položaj će biti bolji svake godine.

foto: Printscreen

10.26 - Predsednik Vučić pozdravio se sa komandirom čete Vojne policije koji se takođe preziva Vučić, a rodom je iz Belog Manastira. Upoznao se i sa vojnikom Vučićem koji je iz Pirota.

foto: Printscreen

"Lepo srpsko prezime", šaljivo je rekao predsednik Vučić.

Ove godine će povećanje plate ići još najmanje 10 odsto i da standard bude viši.

10.22 - Prikazana su i sredstva koje koristi Vojna policija Srbije. Treći bataljon Vojne policije predstavio je opremu koju koristi u svom radu. Vojno-tehnički institut Beograd napravio je radio ometač koji je predstavljen.

foto: Printscreen

10.16 - Predsednik Vučić slikao se sa majstorima koji su došli iz Rusije da bi pomogli da oklopna vozila budu spremna za rad u Srbiji.

foto: Printscreen

10.12 - Predsedniku Vučiću predstavljene su stručne karakteristike oklopnih vozila.

"I ovo pliva? Sa 7 tona težine? Šta sve vi Rusi nećete izmisliti", rekao je Vučić.

10.08 - Mi nemamo nikakvih osvajačkih planova, već pokušavamo na najbolji način da zaštitimo našu zemlju. Zato hvala Rusiji, sva oklopna vozila biće smeštena u Nišu.

foto: Printscreen

10.06 - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović kazao je da nova vozila podižu našu snagu, mi nismo danas onakvi kakvi smo bili juče.

foto: Printscreen

10.05 - Sve ovo smo dobili na poklon, platili smo 4 M35 i M12, to je još helikoptera. Ja sam posebno srećan jer su mi policajci rekli da nisu ni sanjali da će dobiti novi helikopter. Ovo vozilo ima stvarnu upotrebnu vrednost i povećava vašu vojnu gotovost.

foto: Printscreen

10.02 - Ambasador Bocan Harčenko kazao je da Hvala vama na predsednik Putin vam je govorio nekoliko puta da je Rusij spremna i biće uvek spremna za vojnu pomoć Srbiji. Nastavićemo u ovom pravcu.

10.00 - Predsednik Vučić kazao je ambasadora Aleksandru Bocanu-Harčenku da pozdravi predsednika Rusije Vladimira Putina i zahvalio na pomoći Srbiji. Mi smo ovo dobili na poklon Rusije, mi to nismo platili. Ja se zahvaljujem predsedniku Putinu na pomoći.

foto: Printscreen

9.59 - Predsednik Vučić obišao je sva dobijena oklopna vozila i vojnicima poručio da će dobiti i letnje i zimske čizme, neka troše, kupićemo nove.

9.52 - Počela svečanost prikaza 10 oklopnih vozila iz vojno-tehničke pomoći Rusije Srbiji. Pored statičkog prikaza, Vojska Srbije pokazaće i taktički rad tenkovske čete na maršu, 13 tenkova M84.

foto: Printscreen

9.48 - Predsednik Vučić sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem stigao na poziciju sa koje će pratiti prikaz oklopnih vozila.

foto: Printscreen

9.44 - Svečanost počela intoniranjem himne Bože pravde u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Aleksandra Vulina.

foto: Printscreen

U skladu sa Vojno-tehničkim sporazumom, dogovorenim između predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina, u Srbiju je stiglo 10 oklopno-izviđačkih vozila BRDM 2 u ugovorenom roku i bez bilo kakvih transportnih problema.

Pored 10 BRDM2 vozila iz Rusije, koloni je pridodato i jedno staro BRDM vozilo Vojske Srbije.

1 / 4 Foto: Tanjug/Rade Prelić

Tokom prikaza biće predstavljeni i tenkovi, kao i zaposedanje položaja "Norama", samohodnim haubicama.

Oklopni izviđački automobil BRDM-2 namenjen je za izviđanje u svim uslovima na kopnu i na vodi.

1 / 2 Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prikazu će prisustvovati i ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track