BACALA I ŠAMARALA DECU, A SAD SE KRIJE: Zla vaspitačica izbegava otkaz!
Foto: Printscreen

Sramota

BACALA I ŠAMARALA DECU, A SAD SE KRIJE: Zla vaspitačica izbegava otkaz!

Društvo -

Beži od zakona Medicinskoj sestri Đurđiji Alempijević, koja je mučila dvogodišnjeg dečaka u Zvečanskoj, još nije uručeno upozorenje pred otkaz jer je poštar nije našao na adresi koju je prijavila

Vaspitačica Đurđija Alempijević (23), koja je maltretirala, bacala, šamarala i mučila mališane u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, na sve načine pokušava da izbegne otkaz i sačuva svoj posao!

Kako Kurir saznaje, medicinska sestra, koja je trenutno pod suspenzijom zato što je dvogodišnjeg dečaka nosila i bacila kao da je vreća, a drugo dete fotografisala, izbegla je uručenje upozorenja pred otkaz jer u trenutku uručenja dokumentacije ona nije bila na adresi na kojoj je prijavljena.

Deset dana je prošlo

- Pre deset dana komisija za sprovođenje disciplinskog postupka završila je posao i vaspitačica je dobila upozorenje pred otkaz, na koje ona ima zakonsko pravo od osam dana da se izjasni. Nakon što se ona bude izjasnila, komisija bi trebalo da donese odluku da li će ona nastaviti da radi svoj posao ili će dobiti otkaz. Međutim, vaspitačici upozorenje pred otkaz još nije uručeno pisanim putem, jer nije bila na adresi koju je prijavila - kaže izvor Kurira upućen u čitav slučaj.

foto: Printscreen

U Ministarstvu za rad potvrdili su naša saznaja, oni navode da je pomenuto Upozorenje poslato poštom na adresu stanovanja, koje je zaposlena dostavila prilikom zapošljavanja. - Zbog neprisustva na navedenoj adresi, pošta nije uručena, a Upozorenje je ponovo prosleđeno na adresu poslednju prijavljenu u ličnoj karti zaposlene. S obzirom na sve prethodno navedeno, i na to da dostavnica još uvek nije vraćena, rok od osam dana još uvek nije prošao, jer tek nakon dobijanja informacije o prijemu pošte, radniku počinje da teče rok od osam dana na izjašnjenje o Upozorenju - objašnjavaju iz resornog ministarstva za Kurir.

Oni dodaju da ukoliko zaposlena odbije da primi poštu, ipak se smatra da je uručena i može se doneti odluka nakon osam dana. - Ukoliko se pošta ne uruči, Upozorenje se objavljuje na oglasnoj tabli Ustanove i nakon osam dana se donosi konačna odluka. Do danas, još uvek nije stigla informacija o prijemu pošte, te Upozorenje nije objavljeno na oglasnoj tabli ustanove. Potrebno je napomenuti i da zaposlena može svoje izjašnjenje da uputi Ustanovi u kojoj je zasnovala Ugovor o radu - ističu u ovom ministarstvu.

foto: Marina Lopičić

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže za Kurir da će sve biti u skladu sa zakonom. - Nadležne istitucije rade svoj posao, sve će biti u skladu sa zakonom, a niko ko je prekršio zakon neće biti pošteđen - rekao je Đorđević.

Bebi lupila šamar

Podsetimo, snimak vaspitačice koji je objavio pokret Levijatan izazvao je bes i osudu javnosti. Na video-snimku se vidi kako Alempijevićeva dvogodišnjeg dečaka nosi u jednoj ruci kao da je džak, dok drugom rukom čačka telefon. Ona potom mališana baca u krevetac, dok drugo dete fotografiše, što je inače strogo zabranjeno. Ono što je izazvalo dodatno ogorčenje kod javnosti jeste i ekskluzivna ispovest za Kurir majke M. J., koja je prilikom posete svom detetu snimila i raskrinkala bahato ponašanje Đurđije Alempijević.

foto: Screenshot

Ona je za naš list iznela jeziva svedočenja o neprimerenom postupanju vaspitačice prema mališanima, gde je ona, prema rečima M. J., bacala grubo decu u krevece, jedno dete ošamarila, a drugo ostavila na pultu za previjanje bez nadzora, mališane je držala u zamračenoj prostoriji i gotovo celu jednu smenu provela telefonirajući.

Brojke 3 meseca Đurđija radi u Zvečanskoj 2 godine ima mališan kog je maltretirala godine zatvora preti vaspitačici

Čeka je otkaz Saslušanje u avgustu

Pripadnici MUP su 19. jula, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, saslušali Đurđiju Alempijević zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanja i mučenja. Nakon toga je po nalogu tužilaštva protiv nje podneta krivična prijava, a kako saznajemo, ona će biti saslušana u nadležnom tužilaštvu do sredine avgusta. Prema saznanjima Kurira, kada bude ispoštovana čitava procedura koju propisuje Zakon o radu i nakon isteka žalbenog roka, vaspitačici Đurđiji sledi otkaz, s obzirom na to da je u pitanju gruba povreda radne discipline i katastrofalno kršenje zakonske procedure.

Branila se Slikala sam dete za drugaricu

Đurđija je u Zvečanskoj radila tri meseca i pet dana, bila je zaposlena po ugovoru na određeno vreme, a tu je došla na preporuku profesora iz srednje škole. Ona se na saslušanju u policiji branila time da je emotivna. - Mi smo jako emotivne i mnogo volimo decu. Moja drugarica, koja je takođe zaposlena u Centru, a koja je trenutno na moru, jako je vezana za to dete, pa sam ga slikala da joj pošaljem sliku - rekla je ona nedavno u policiji.

Kurir.rs/ M. Branković - R. Briza Foto: Printscreen, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track