SRBIJA IMA NOVE HELIKOPTERE SA NAJSAVREMENIJOM MEDICINSKOM OPREMOM U EVROPI! STEFANOVIĆ I LONČAR: Transport pacijenata biće brži i na vrhunskom nivou
Foto: MUP Srbije

najbrži prevoz pacijenata u evropi

SRBIJA IMA NOVE HELIKOPTERE SA NAJSAVREMENIJOM MEDICINSKOM OPREMOM U EVROPI! STEFANOVIĆ I LONČAR: Transport pacijenata biće brži i na vrhunskom nivou

Društvo -

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar prisustvovali su danas prezentaciji opreme za medicinski transport pacijenata, koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo za nove helikoptere „Erbas H145M“.

foto: MUP Srbije

Stefanović i Lončar tom prilikom potpisali su Ugovor o poslovno –tehničkoj saradnji između dva ministarstva koji definiše zajedničko delovanje pripadnika Helikopterske jedinice i Hitne pomoći u situacijama kada je neophodna upotreba helikoptera za prevoz pacijenata.

foto: MUP Srbije

Ministar Stefanović, po potpisivanju ugovora, istakao je da će novi helikopteri, koji su opremljeni savremenom medicinskom opremom uz prisustvo lekara obučenih za rad u njima, omogućiti kvalitetniju i bolju zaštitu, kao i brži transport pacijenata do zdravstvenih ustanova.

foto: MUP Srbije

Stefanović je, takođe, istakao dobru saradnju na terenu pripadnika policije i osoblja Hitne pomoći.

- Drago mi je da ova saradnja svakoga dana napreduje i trudićemo se da je sa ekspertima iz Ministarstva zdravlja dalje razvijamo i da građani Srbije znaju da na svoju državu uvek mogu da se oslone, poručio je Stefanović.

foto: MUP Srbije

Ministar Lončar istakao je da su građani Srbije dobili najsavremenije helikoptere sa najboljom medicinskom opremom koja trenutno postoji u Evropi.

Lončar je objasnio da je ugovorom definisan način rada i reagovanja Helikopterske jedinice i Hitne pomoći u situacijama kada mora da se ode po pacijenta, da mu se ukaže pomoć i da se hitno preveze do neke zdravstvene ustanove.

- Građani Srbije mogu od danas da računaju na uslugu koju do sada nisu imali u ovim uslovima, rekao je Lončar.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track