SUMNJA SE DA JE TRUDNICU IZ KRUŠEVCA UBILA MOKRAĆNA INFEKCIJA: Rezultati obdukcije sledeće nedelje
Foto: Privatna arhiva

Uzrok

SUMNJA SE DA JE TRUDNICU IZ KRUŠEVCA UBILA MOKRAĆNA INFEKCIJA: Rezultati obdukcije sledeće nedelje

Društvo -

U kruševačkoj bolnici još traje provera stručnog rada

Rezultati obdukcije Tamare Milić (23), koja je 1. avgusta u sedmom mesecu trudnoće preminula od sepse u Kliničkom centru u Nišu, gde je dovezena iz kruševačke bolnice, biće gotovi najverovatnije sledeće nedelje, nezvanično saznaje Kurir.

- Sumnja se da je uzrok sepse koja je dovela do smrti trudnice i njene bebe u materici jaka urinarana infekcija. Nesrećna žena je u KC Niš provela deset dana, ali joj nije bilo spasa, bez obzira na to što su se lekari borili da je sačuvaju u životu. Nekoliko sati pred njenu smrt izazvan joj je prevremeni porođaj jer je ustanovljeno da beba u tom trenutku više nije bila živa - kaže izvor Kurira upućen u čitav slučaj.

Istovremeno, v. d. direktora Opšte bolnice u Kruševcu Vesna Stević Gajić rekla je za Kurir da je zbog pomenutog slučaja inspekcija Ministarstva zdravlja bila u Opštoj bolnici u Kruševcu, kao i da je u toku postupak unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada.

foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, mlada Kruševljanka Tamara Milić preminula je 1. avgusta u sedmom mesecu trudnoće od sepse ili trovanja krvi u KC Niš. Ona je prethodno četiri dana bila smeštena na ginekologiji kruševačke bolnice, nakon čega je u životnoj opasnosti i stanju već razvijene sepse prebačena u Niš.

Suprug nesrećne žene Lazar Milić je pre nekoliko dana, u ispovesti za Kurir, rekao da bi tragedija sigurno bila sprečena da su lekari kruševačke bolnice reagovali ranije, kao i da su joj oni kasno uradili analize, te da su ga uveravali da je sve u redu i da se napad bubrega često javlja kod trudnica.

On je izneo i tvrdnje da su doktori u Kruševcu sumnjali da je njegova supruga imala napad bubrega i da je krenuo kamen, te da je tek na njegovo insistiranje ona prebačena u Niš, čijim lekarima je zahvalio na borbi.

Kurir.rs/ M. B. - R. B. Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track