GRAĐANI ORGANIZUJU SKUP ZBOG SMRTI TRUDNICE: Suprug podneo krivičnu prijavu protiv kruševačke bolnice
Foto: Privatna arhiva

NEZADOVOLJNI

GRAĐANI ORGANIZUJU SKUP ZBOG SMRTI TRUDNICE: Suprug podneo krivičnu prijavu protiv kruševačke bolnice

Društvo -

Tamarin suprug Lazar je u ispovesti za Kurir rekao da je siguran da bi tragedija bila izbegnuta da su lekari u Kruševcu ranije reagovali

Lazar Milić, suprug trudnice Tamare Milić (23), koja je preminula 1. avgusta u sedmom mesecu trudnoće od sepse, podneo je krivičnu prijavu protiv kruševačke bolnice, gde je njegova supruga ležala na odeljenju ginekologije četiri dana, a zbog sumnje da su lekari kasno i neadekvatno reagovali, saznaje Kurir.

Kako navodi naš izvor, u toku je istraga koju sprovodi kruševačka policija, a predmet je poslat nadležnom tužilaštvu.

foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, mlada Kruševljanka Tamara Milić preminula je u KC Niš, gde su se lekari borili deset dana za njen život. Lekari KC Niš su nakon njene smrti saopštili da je pacijentkinja kod njih primljena u stanju već razvijene sepse.

Tamarin suprug Lazar je u ispovesti za Kurir rekao da je siguran da bi tragedija bila izbegnuta da su lekari u Kruševcu ranije reagovali. On je rekao i da su analize kasno urađene, te da su ih lekari uveravali da je sve u redu i da se napad bubrega često javlja kod trudnica.

Očekuje se da rezultati obdukcije budu gotovi ove nedelje, a u kruševačkoj bolnici je u toku unutrašnja provera stručnosti rada.

Porodica i prijatelji nesrećne žene napravili su grupu na Fejsbuku "Pravda za Tamaru Milić", a članovi grupe su se organizovali i oni će 23. avgusta u Kruševcu održati "Skup za Tamaru" sa željom da skrenu pažnju i zaštite sve trudnice od ovakvih tragičnih ishoda.

Kurir.rs/ M. B. Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track