SEĆATE LI SE PROFESORA KOJEG SU PREVARILI, PA PRINUDNO ISELILI IZ STANA? DESIO SE VELIKI OBRT! Slobodan bi uskoro mogao da povrati porodičnu nekretninu!
Foto: Printscreen RTV Pink

odlukom višeg suda

SEĆATE LI SE PROFESORA KOJEG SU PREVARILI, PA PRINUDNO ISELILI IZ STANA? DESIO SE VELIKI OBRT! Slobodan bi uskoro mogao da povrati porodičnu nekretninu!

Društvo -

Obrt u slučaju prinudnog iseljenja profesora Slobodana Milivojevića iz njegovog stana u beogradskom naselju Dorćol stigao je sa odlukom Višeg suda u Beogradu, koji je navodnom kupcu zabranio raspolaganje ovom nekretninom i njeno otuđenje. Kupac je, inače, gospođa iz Zubinog Potoka sa kojom je Milojević sklopio ugovor, ali mu, prema njegovim tvrdnjama, nikad nije uplatila novac, a u međuvremenu je stan izdala zakupcu iz Šida.

Profesor je iseljen krajem jula po rešenju Prvog osnovnog suda u Beogradu, koje je doneto na konto ugovora o zakupu između gospođe iz Zubinog Potoka i navodnog zakupca iz Šida. U stanu su ostale sve stvari profesora i njegove porodice. Izvršitelj je Milivojevićima dozvolio da ponesu samo najnužnije.

Profesor je, inače, morao da izađe iz stana jer je navodni zakupac uspeo kod notara da overi, osim ugovora o zakupu, i izjavu da ga nova vlasnica "nije uvela u posed", na osnovu čega sud donosi rešenje o prinudnom izvršenju.

S najnovijom zabranom raspolaganja, prema rečima profesorovog advokata Tihomira Hrnjaka, klupko počinje da se odmotava. Hrnjak je sudsku meru dostavio Javnobeležničkoj komori, pa sada nijedan notar ne može da overi eventualni novi kupoprodajni ugovor, niti gospođa iz Zubinog Potoka može da proda ovaj stan od 94 kvadratnih metara u centru grada.

- Mera ne omogućava mom klijentu da izbaci zakupca iz svog stana, ali ćemo sada podneti tužbu i protiv njega i protiv zakupodavca, tražeći poništaj ugovora o zakupu i iseljenje - kaže Hrnjak.

Dodaje i da su se stekli uslovi za podnošenje ustavne žalbe protiv postupanja izvršitelja zbog kršenja Milojevićevog prava na imovinu i na stanovanje.

Naknada štete

Zakupca iz Šida i zakupodavca iz Zubinog Potoka čekaju i tužbe za naknadu štete. Prvi osnovni sud trebalo bi uskoro da odluči i o tužbi za nedopustivost izvršenja.

(Kurir.rs/Novosti/V.C.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja