Najnovije vesti

93 VOZILA ZA VATROGASCE! Stefanović: Ovo je najveći broj vatrogasnih kola koji je u jednoj godini obezbeđen gledajući poslednju deceniju (FOTO)
Foto: Kurir.rs/MUP Srbije

za bezbednost građana srbije

93 VOZILA ZA VATROGASCE! Stefanović: Ovo je najveći broj vatrogasnih kola koji je u jednoj godini obezbeđen gledajući poslednju deceniju (FOTO)

Društvo

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas u Pančevu da će tokom ove godine Sektor za vanredne situacije dobiti najveći broj novih vatrogasnih vozila u poslednjih desetak i više godina, što će doprineti još efikasnijem radu vatrogasaca-spasilaca.

 

foto: Kurir.rs/MUP Srbije

- Pored 47 vatrogasno-spasilačkih kamiona koji su do sada isporučeni, očekujem da tokom ove godine stigne još 17, a nakon toga, početkom naredne godine, još devet novih kamiona, rekao je Stefanović, koji je prisustvovao primopredaji 93 vozila koja je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo za potrebe vatrogasno-spasilačkih jedinica u Srbiji.

 

foto: Kurir.rs/MUP Srbije

Ministar je naglasio da će ovo biti godina u kojoj se najintenzivnije investira u
Sektor za vanredne situacije.

 

- Među vozilima koja će danas biti raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice širom Srbije nalaze se prevashodno terenska i putnička vozila, ali i dve auto-cisterne od 3.000 litara, koje će biti korišćene za gašenje požara i prilaz nepristupačnim terenima gde je građanima potrebna pomoć, objasnio je ministar.

 

foto: Kurir.rs/MUP Srbije

Stefanović je istakao da je ponosan na rezultate rada pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, koji su od početka godine spasili 1.000 ljudi i imali 21.574 intervencije.

 

- Ponosan sam kako ovi momci i devojke štite ljude, koliko su hrabri u suočavanju sa požarima i poplavama i želim da građani Srbije znaju da o njima brinu sposobni profesionalci, rekao je Stefanović i dodao da će Ministarstvo
unutrašnjih poslova nastaviti intenzivno da investira u vatrogasno-spasilačke jedinice, kako bi one imale sve što je potrebno da svoj posao rade na najbolji
mogući način.

 

1 / 4 Foto: Kurir.rs/MUP Srbije

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...