Najnovije vesti

OVO JE DUGO ČUVANO OD OČIJU JAVNOSTI! Evo kako je patrijarh Pavle reagovao kada je čuo da je umro Slobodan Milošević!
Foto: EPA/Saša Stanković, EPA/MZWELE

svedočanstvo pisca đura zagorca

OVO JE DUGO ČUVANO OD OČIJU JAVNOSTI! Evo kako je patrijarh Pavle reagovao kada je čuo da je umro Slobodan Milošević!

Društvo

Đuro Zagorac u knjizi "Slobodan Milošević - lične, političke i sudske drame" opisuje momenat smrti Slobodana Miloševića i reakcije u Srbiji.

 

Po prvi put imamo priliku da čujemo kako je reagovao patrijarh Pavle na tu vest.

 

"Srbija se, na vest o smrti Miloševića iznenadila i istovremeno zbunila. A toliko halabuke, uz suze i anateme, obaranja, hapšenja, suđenja... I sad, on se vraća. Nema kazne, nema krivičnog dela. Svako je nvein nalaže pravo - dok se ne osudi. Socijalisti su želeli da večno počiva u Aleji velikana, kao prvi na izborima izabrani predsednik Srbije i treće Jugoslavije.

 

- Kakav Beograd, kakve Aleje i počasti, tu nema mesta za diktatora, zar da on počiva pored Zorana Đinđića, uzvraćali su protivnici, uz zvižduke i protestne rekvizite, ali i zabrane.


- Ohladite malo, pozivali su iz Moskve Miloševićeva supruga i sin Marko - oni će ga sahraniti u Moskvi da "tamo odmori dok se Srbija ne vrati sebi".

 

Patrijarh je poručio da očekuje od državnih organa i naroda da budu na visini svoje odgovornosti pred Bogom, istorijom i tragičnim krajem Miloševićevog zemnog života.

 

"Kuku meni, Srbijo", uzviknuo je, govorilo se, oboleli patrijarh Pavle."

 

Kurir.rs/Alo

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...