ČEKA SE NOVI RED VOŽNJE: Međugradski autobusi novim auto-putem tek od oktobra sledeće godine
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

I kamioni DA izbegavaju Koridor 11

ČEKA SE NOVI RED VOŽNJE: Međugradski autobusi novim auto-putem tek od oktobra sledeće godine

Društvo -

Da bi autobusi mogli da promene trasu i voze novim auto-putem Miloš Veliki, moraće da sačekaju sledeću godinu, jer se prema važećim propisima novi redovi vožnje odobravaju jednom godišnje.

Putnicima koji idu do Zlatibora, Nove Varoši i dalje ka Crnoj Gori, novi put bi znatno skratio vreme putovanja, ali prevoznici ne smeju da koriste novu saobraćajnicu jer bi na odredišta stizali mnogo ranije, i morali da čekaju i po pola sata da bi ispoštovali polazak po aktuelnom redu vožnje.

Mirko Vučinić iz poslovnog udruženja drumskog transporta "Panontransport", kaže da nije moguće usaglasiti nove redove vožnje do proleća naredne godine, a da je početak obavljanja prevoza po njima moguć tek od oktobra 2020. godine.

"U skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Privredna komora Srbije usaglašavanje predloga redova vožnje radi jednom tokom kalendarske godine, po zahtevima prevoznika", pojašnjava Vučinić.

"Novosti" pišu i da kamioni izbegavaju Koridor 11 i koriste i dalje Ibarsku magistralu, zbog čega u "Putevima Srbije" razmatraju da i na tom putu počnu da naplaćuju putarinu za teretnjake.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track