ZVANJE OFICIRA ĆE PONOVO BITI PRESTIŽNO U SRBIJI: Vulin povodom upisa čak 30 odsto više kadeta u odnosu na prošlu godinu (FOTO)
Foto: Kurir/Ministarstvo Odbrane Srbije

VOJSKA SRBIJE

ZVANJE OFICIRA ĆE PONOVO BITI PRESTIŽNO U SRBIJI: Vulin povodom upisa čak 30 odsto više kadeta u odnosu na prošlu godinu (FOTO)

Društvo -

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je, u odnosu na prošlu godinu, za 30 odsto više upisanih kadeta na Vojnoj akademiji i ocenio da to znači da se poverenje u Vojsku Srbije (VS) vraća i unapređuje, kao i da će poziv oficira biti prestižan kao što je nekada bio.

Nakon obilaska obuke kadeta 144. klase Vojne akademije u Prvom centru za obuku u somborskoj kasarni "Aerodrom", Vulin je kazao da su najmlađi pripadnici VS motivisani, spremni, da hoće da uče i da rade, kao i da su poziv budućih oficira izabrali svojom voljom i zato što to žele da budu.

foto: Kurir/Ministarstvo Odbrane Srbije

- Ova deca garantuju da će VS i u budućnosti biti u stanju da ispuni sve svoje obaveze i da će i u budućnosti, biti u stanju da sačuva slobodu naše zemlje i da sačuva naš način života. Za njih su predviđeni najbolji mogući uslovi, kvalitet njihovog života dok su kadeti, dok se školuju biće u skladu sa kvalitetom života njihovih kolega u najrazvijenijim armijama sveta, izjavio je Vulin, a prenelo je Minisarstvo odbrane.

Kako je istakao komandant Kadetske brigade Vojne akademije pukovnik Ivan Orbović, Vojna akademija je nakon procesa selekcije izvršila prijem 144, najmladje klase kadeta, koji su polovinom avgusta počeli obuku i uvođenje u "vojnički život" u centrima za obuku Komande za obuku.

foto: Kurir/Ministarstvo Odbrane Srbije

- Na ovom mestu, 120 kadeta izvodi osnovnu obuku, čiji je cilj da stvori motivisanog i osposobljenog i disciplinovanog kadeta, koji je u borbenim dejstvima sposoban da opstane, da preživi u borbi i istovremeno da izvršava taktičke zadatke. Ovde će, kroz nekoliko predmeta, među kojima su taktička obuka, strojeva obuka, naoružanje sa nastavom gađanja, moral, fizička obuka i pravilo službe, kadeti imati priliku da se upoznaju sa osnovama vojničkog rada, reda i discipline i osnovama života i rada u jedincama VS i steknu svoja prva i osnovna znanja koje svaki pripadnik VS mora da ima, kazao je pukovnik Orbović.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track