SMRT U OPŠTOJ BOLNICI U MAJDANPEKU: Umrla na  porođaju, lekari ne znaju  šta se desilo
Foto: Privatna Arhiva

tragedija

SMRT U OPŠTOJ BOLNICI U MAJDANPEKU: Umrla na porođaju, lekari ne znaju šta se desilo

Društvo -

Misterija - Tanja I. (39) preminula je juče ujutru, iako je njena trudnoća bila do kraja uredna i ništa nije ukazivalo da bi moglo nešto da krene po zlu

Tanja I. (39) iz Majdanpeka preminula je juče ujutru tokom porođaja na Odeljenju opšte ginekologije i akušerstva u bolnici u tom gradu pod, zasad, nerazjašnjenim okolnostima, saznaje Kurir.

Kako navodi naš izvor, beba koju je rodila je u dobrom stanju i osoblje brine o njoj. Inače, smrt porodilje zatekla je zaposlene u Opštoj bolnici u Majdanpeku jer ništa nije ukazivalo, prema istim informacijama, da će za tu ženu naradosniji događaj u životu, rađanje deteta, biti koban.

Niko nije očekivao

Od juče ujutru, otkako je došlo do tog nemilog događaja, lekari i sestre, uključujući direktora te zdravstvene ustanove dr Nikolu Stefanovića, bili su u bolnici, a biće urađena sudsko-medicinska obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

foto: Privatna Arhiva

Prema rečima našeg izvora, nesrećnoj ženi je to drugi porođaj po redu, a trudnoća je bila uredna do samog kraja. - Niko od zaposlenih nije očekivao da će ta majka umreti. Zasad se ne zna šta se tačno desilo tokom porođaja. Ne može čak ni da se pretpostavi dok ne stignu rezultati analiza i ne utvrdi se uzrok smrti. Opet, ništa tokom porođaja te pacijentkinje nije nagoveštavalo bilo kakve komplikacije, a kamoli fatalni ishod. Porođaj je obavljen prirodnim putem - ističe naš sagovornik.

Biće urađena obdukcija

Naša saznanja o smrti porodilje potvrdio je i sam direktor bolnice dr Stefanović, koji za Kurir kaže da je pacijentkinja preminula u 6.40 i da se juče nije znalo šta je izazvalo takav ishod porođaja. - To je za tu pacijentkinju bio drugi porođaj. Već smo preduzeli mere u rasvetljavanju čitavog slučaja. Šta se desilo i zbog čega, znaćemo posle sudsko-medicinske obdukcije. To je sve što može da se kaže zasada - naveo je dr Stefanović.

On je potvrdio da je trudnoća Tanje I. bila uredna, kao i da je beba dobro.

Kurir.rs/Radmila Briza Foto: privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track