Najnovije vesti

PATRIJARH IRINEJ SE OPORAVLJA NA VMA, NEMA RAZLOGA DA GA NEKO ZAMENJUJE NA ČELU SPC: Njegova svetost obavlja sve dužnosti poglavara, već od ponedeljka mogao bi da se vrati redovnim poslovima
Foto: Dragana Udovičić

od četvrtka na lečenju

PATRIJARH IRINEJ SE OPORAVLJA NA VMA, NEMA RAZLOGA DA GA NEKO ZAMENJUJE NA ČELU SPC: Njegova svetost obavlja sve dužnosti poglavara, već od ponedeljka mogao bi da se vrati redovnim poslovima

Društvo

Patrijarh srpski Irinej nalazi se na na lečenju na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, a prema saznanjima on u bolnici obavlja redovne poslove poglavara SPC mitropolita Beogradsko-karlovačkog i nema ni pomisli da bi neko morao da ga menja dok je na lečenju.

Patrijarh na VMA, kako nam je rečeno u krugu njegovih saradnika, potpisuje akta i druga dokumenta, daje instrukcije za rad, dobija redovno informacije o svim poslovima vezanim za redovni rad.

- Patrijarha je nekoliko dana mučila visoka temperatura, koja ga je jako iscrpela, ali se, sada, stanje stabilizovalo i oseća se neuporedivo bolje nego u četvrka, kada je primljen na VMA i u predhodna dva dana pre nego što je došao u tu zdravstvenu ustanovu u koju, kao i osoblje, ima veliko poverenja.

Na VMA lekari i drugo osoblje neumorno i posvećeno bdiju nad njegovim zdravljem, kako bi mu bilo što bolje i kako bi se, oporavljen, što pre, vratio redovnim poslovima u Patrijaršiju. Već od ponedeljka moglo bi da bude izvesno kada bi patrijarg mogao da se vrati u Patrijaršiju na kućni oporavak.

Patrijarh Irinej je, kako kažu njegovi bliski saradnici, pun energije, elana i živosti psihičke i fizičke, ali se, ipak, premorio, nije se odmarao posle dugih putovanja i dugih i teških obaveza. Znao je da služi satima liturgiju a da, recimo, posle toga uđe u klimatizovanu prostoriju "kao da ima četrdeset, a ne 90 godina". Očito, sada će dobiti od lekara savete šta sve treba da čini, kako se ne bi ponovo našao u sličnoj situaciji, s obzirom da je u drugom pogledu, s obzirom na godine, u dobrom stanju.

Njegova svetost, prema našim saznanjima, jedva čeka da se potpuno oporavi, jer želi da ispuni sve obaveze koje ga očekuju, a iscpljenost i tegobe koje je imao, ni u kom slučaju i nikako ga, ni u jednom trenutku nisu zabrinule.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...