SRPSKA POLICIJA ZASLUŽNA ŠTO JE PALA KRIMINALNA NARKO BANDA! Rebić: Naši operativci sve dojavili španskoj policiji (FOTO, VIDEO)
Foto: MUP Srbije, Marina Lopičić

sve pohvale

SRPSKA POLICIJA ZASLUŽNA ŠTO JE PALA KRIMINALNA NARKO BANDA! Rebić: Naši operativci sve dojavili španskoj policiji (FOTO, VIDEO)

Društvo -

Akcija u kojoj je u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjeno oko 800 kilograma kokaina i razotkrivena kriminalna grupa, koju su činila četiri srpska državljanina i dva strana, 90 odsto je zasluga sprskog tužilaštva i policije, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić.

Uprkos tome što se akcija dogodila van teritorije Srbije, ovo hapšenje je 90 odsto zasluga srpskog Tužilaštva i policije, s obzirom je sveobuhvatnu operativnu obradu vodila srpska policija, rekao je Rebić.

Prema njegovim rečima, srpska policija je više meseci pratila te ljude, koji su više puta putovali za Latinsku Ameriku da bi nabavili kokain i jedrilicu koja je kasnije u Meksiku prerađena za tovar tog narkotika.

- Kada smo imali sve podatke, mi smo sa tim podacima obavestili špansku policiju koja je brzo reagovala, presrela ih na otvorenom moru i pronađeno je 800 kilograma kokaina u vrednosti od 50 miliona evra, naveo je Rebić.

foto: Facebook, MUP Srbije

Kaže da su u toj akciji uhapšena tri srpska i dva strana državljana, dok se za jednim srpskim državljaninom traga.

Ovo je još jedan primer, naveo je Rebić, zašto je srpska policija poželjan parnter u međunarodnim akcijama protiv organizovanog kriminala, dodajući da srpsku policiju i Interpol svrstava među prvim partnerima.

foto: MUP Srbije

Ističe da se srpska policija dala svoj doprinos i u sličnim akcijama u maju u julu ove godine, kada je u Hong Kongu i Švajcarskoj, u dve odvojeno akcije, zaplenjeno blizu tonu kokaina.

Prema njegovim rečima, u prethodnih osam meseci na teritoriji Srbije je zaplenjeno blizu tri tone narkotika, a uhapšeno oko 7.000 ljudi, dodajući da je sprečavanje šverca narkotika jedan od osnovnih prioriteta MUP-a.

Posebno zabrinjava činjenica, kaže Rebić, što se u Srbiji sve češće kao dileri droge pojavljuju maloletna deca i apelovao na roditelje da poveda računa o deci.

Dodaje da su srpska južna pokrajina i Albanija plodno tlo za uzgaj marihuane i da značajne količine marihuane dolaze iz tih krajeva, ali da na toj ruti zastupljen i herion.

foto: MUP Srbije

Govoreći o saobraćajnoj situaciji u Srbiji, Rebić kaže da u toku jedne godine između 500 i 600 ljudi u Srbiji izgubi život u saobraćajnoj nesreći, dodajući da je ovog leta poginulo 178 ljudi, najveći broj mladih do 35 godina.

Zbog toga su u poslednje vreme, dodaje Rebić, preduzete mere sprečavanja brze vožnje, isključenje iz saobraćaja osoba koje su vozile pod dejstvom alkohola, a da je najviše učinjeno na zaštiti dece oko škola, jer u toj zoni nije bilo stradale dece.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track