UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA OSUDILO POTEZ DUKIĆA: Skandalozna proslava tužilaca i kriminalaca! Ozbiljan udarac za tužilačku organizaciju!
Foto: Privatna Arhiva

osuda

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA OSUDILO POTEZ DUKIĆA: Skandalozna proslava tužilaca i kriminalaca! Ozbiljan udarac za tužilačku organizaciju!

Društvo -

Posle otkrića da je tužilac Stanislav Dukić, koji je član Državnog veća tužilaca (DVT), slavio 50. rođendan sa ljudima iz kriminalnog miljea koji su dobro poznati policiji, ekskluzivno za Kurir oglasio se Nenad Stefanović, predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije i ovaj potez kolege ocenio kao skandalozan.

- Nažalost, ovo je ozbiljan udarac za tužilačku organizaciju i povod za dalje urušavanje poverenja građana u rad tužilastva koje bi trebalo da bude stožer u borbi protiv organizovanog kriminala - kaže Nenad Stefanović za Kurir i dodaje da je Dukić do nedavno bio Viši tužilac u Novom Pazaru.

foto: Državno veće tužilaca

- Skandalozno je da je neko ko je doskora bio viši tužilac u Novom Pazaru, na svoj rođendan poziva ljude koji su oznaćeni kao pripadnici novopazarske grupe i trgovci narkoticima. Takođe prisustvo disciplinskog tuzioca DVT Zorana Vidakoviža baca sumnju na odluke koje je donosio u prethodnom periodu i nakon ovoga bi morao biti razrešen na narednoj sednici DVT jer je poverenje u njegov rad trajno narušeno, ukoliko sam ne podnese ostavku.

Što se tiče prisustva poverenika za samostalnost DVT Gorana Ilića verujem da on nema veze sa bilo kakvom kriminalnom organizacijom i nisam siguran da je uopšte znao ko će sve prisustvovati proslavi. To samo govori u prilog tezi da tužioci moraju da imaju povećan stepen pažnje u odnosu na svoje okruženje.

Apelujem da se ovim povodom aktiviraju svi nadležni drzavni organi a oćekujemo da tućilacka organizacija osudi ovakve postupke svojih najviših funkcionera - kaže predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije za Kurir.

Podsetimo, kako su mediji otkrili, na rođendanu Stevana Dukića bio je Novopazarac Halil Emrović, koji se dovodi u vezu sa krijumčarenjem heroina iz Turske, a tokom akcije "Sablja" navodno je bio u bekstvu na Kosovu.

Navodi se i da je Halilov brat Zeljo uhapšen sa dva kilograma droge.

Dukić je, kako se navodi, slavlje organizovao u hotelu "Šumadija" na Banovom brdu.

(Kurir.rs/ Ekiipa Kurira/ foto Privatna arhiva, Državno veće tužilaca)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track