BORBA ZA ŽIVOT SLAVICE PUJOVIĆ: Da mlada mama pobedi karicnom, pošaljite 693 na 3030!
Foto: Budi Human

Apel

BORBA ZA ŽIVOT SLAVICE PUJOVIĆ: Da mlada mama pobedi karicnom, pošaljite 693 na 3030!

Društvo -

Slavici Pujović, majci dvoje dece iz Priboja, dijagnostikovane su upale limfnih žlezda po čitavom telu, kao i metastaze na želucu, a kako bi preživela i pobedila opaki karcinom, potrebna joj je terapija u Nemačkoj, za koju porodica nema novca.

Slavica je rođena 1981. godine u Požegi, sa suprugom i dvoje dece živi u Priboju, a završila je višu školu za sanitarnog inspektora i krenula sa prekvalifikacijom za medicinsku sestru kada je saznala strašne vesti.

- Otišla je na proleće ove godine u Dom zdravlja u Priboju kako bi uzela pumpicu za astmu, kada su je poslali da proveri rezultate štitaste žlezde. Tada su utvrđene upale limfnih žlezda po čitavom telu, kao i metastaze na želucu. Bila je u bolnici u Zemunu, gde su joj, nakon pregleda, lekari prognozirali godinu do godinu i po dana života - navedeno je na sajtu fondacije Budi human.

Ipak, porodica nije želela da se preda. Pronašli su bolnicu u Nemačkoj, u kojoj se Slavica nalazi i sada.

- U planu je lečenje FLOT protokolom, koje daje dosta dobre rezultate i obuhvata najmanje četiri ciklusa hemioterapija, redovna snimanja, operaciju i dodatna četiri ciklusa hemioterapije. Primila je prvi ciklus terapija, 11. i 12. septembra ponavlja rezultate i skener, potom će uslediti i konzilijum, kada ćemo imati jasniju sliku o narednim koracima - da li se stvorila mogućnost za operaciju ili se nastavlja sa terapijama kao i do sada. Troškovi su visoki i ne zna im se tačan iznos jer zavisi od puno faktora - navodi porodica.

Slavici možete pomoći:

Upišite 693 i pošaljite na 3030 Uplatom na račune: Dinarski: 160-552136-40 Devizni: 00-540-0004238.5 IBAN: RS35160005400004238512 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Kurir.rs/J.P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track