Povratak 2019.

TALAČKA KRIZA U NIKINCIMA, STIGLI SAJ I ŽANDARMERIJA: Održana velika vežba na poligonu! VUČIĆ: Danas ste videli snagu srpske policije, ponosan sam na ove momke! (FOTO, VIDEO)

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sa početkom u 10 časova pokazno-taktičkoj vežbi "Povratak 2019" na poligonu u Nikincima.

1 / 12 Foto: Predsedništvo Srbije

Na vežbi su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova prikazati veštine, opremu i naoružanje.

Posle održane vežbe, predsednik Vučić je sa ministrom MUP Nebojšom Stefanovićem i gostima iz vojnog vrha Kine obišao učesnike vežbe i pokazao im kakvo naoružanje ima policija u Srbiji.

1 / 6 Foto: TV Pink Printscreen

- Videli smo snagu srpske policije i njenih specijalaca, konstatovao je predsednik Aleksandar Vučić posle pokazno-taktičke vežbe "Povratak 2019" na poligonu u Nikincima i istakao da Srbija mora da jača svoje bezbednosne snage kako bi bile spremne za sve izazove.

foto: Predsedništvo Srbije

"U uslovima nemrirnog sveta, u kojima ne znate šta će se sutra zbivati u celom svetu, moramo da jačamo naše bezbednosne snage i da budemo spremni za sve izazove i zaštitimo narod od opasnosti i od pretnje. To treba da deluje i preventivno. Ponosan sam na ove momke. Odličan su posao obavili i pokazali zavidnu fizičku spremnost i ogromnu vatrenu moć", kazao je Vučić.

Predsednik kažse da će sledeći put biti prikazani i helikopteri H145 sa mitraljezima.

foto: Predsedništvo Srbije

"To je bila strahovita vatrena moć, tu ništa ne može da preživi. Mi smo time zadovoljni , moraćemo dalje da jačamo nase bezbednosne i odbrambene snage", rekao je Vučić i čestitao MUP-u.

Dodao je da će biti nastavljeno ulaganje u novo naoružanje kako bi naši specijalci bili opremljeni kao i najbolje specijalne jedinice u svetu Vučić je posle vežbe na kojoj su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP - a prikazali veštine, opremu i naoružanje rekao da su učestvovala 133 pripadnika MUP-a i da su odlično obavili posao.

foto: Predsedništvo Srbije

Posebno je istakao da su svi mogli da vide na "Milošu" novi sistem Getling - mitraljez sa rotirajucim cevima koji odlikuje izuzetno velika brzina paljbe - od 3.000 do 4.000 metaka u minuti.

Sada ćemo da ih naručujmo u većem obimu, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su prikazala i druga borbena vozila Prage i "trocevci u pokretu, Lazare sa različitim kalibrima i do 30 milimetara.

foto: Predsedništvo Srbije

"Momci su se pokazali kao vrlo sposobni. Treba u narendom periodu više da koristimo i raketne bacače", dodao je Vučić.

Rekao je da je posnosan što je prisustvovao i kineski general Džang Jousja koji će zajedno sa njim sutra prisustvovati vojnoj vežbi u Titelu.

foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track