Najnovije vesti

POČINJU ZAJEDNIČKE VOJNE VEŽBE RUSIJE I SRBIJE U ASTRAHANU: Koristiće S-400, a učestvovaće vazdušne i protivraketne jedinice
Foto: EPA

simulacija velikih vazdušnih napada

POČINJU ZAJEDNIČKE VOJNE VEŽBE RUSIJE I SRBIJE U ASTRAHANU: Koristiće S-400, a učestvovaće vazdušne i protivraketne jedinice

Društvo

U Astrahanu na jugu Rusije danas počinju prve zajedničke vežbe Rusije i Srbije iz protivvazdušne odbrane, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

"U vežbama će učestvovati vazdušne jedinice i protivraketne jedinice, kao i radio tehnička služba. Koristiće se i S-400 raketni sistemi, raketni sistem zemlja - vazduh Pancir - S i radarske stanice", navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

 

Kako se navodi, tokom praktičnih vežbi učesnici će simulirati velike vazdušne napade i izvoditi probna lansiranja raketa u teškim uslovima na visokim i malim visinama.

 

Ministarstvo podseća i da su pripadnici jedinica protivvazdušne odbrane srpske vojske prošli intenzivnu obuku na trenažerima u Lenjingradskoj oblasti u Rusiji.

 

Kako se navodi, obuka srpskih vojnika sprovedena je na najmodernijim trenažerima u centru Gatčina.

 

Iz ruskog vojnog resora dodaju i da su svi pripadnici srpske vojske sa pozitivnom ocenom položili ispit, te da su dobili dozvolu da samostalno pristupaju svojim obavezama.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...