PRESEDAN: Još ni drugi krug nije završen, a Univerzitet u Beogradu organizuje I TREĆI upisni rok
Foto: Zorana Jevtić, Profimedia

treća sreća za nove brucoše

PRESEDAN: Još ni drugi krug nije završen, a Univerzitet u Beogradu organizuje I TREĆI upisni rok

Društvo -

Univerzitet u Beogradu organizovaće i treći upisni rok, jer je na mnogim fakultetima ostalo dosta slobodnih mesta, odlučeno je danas na sednici Senata.

Drugi upisni krug na fakultetima Univerziteta u Beogradu traje do 15. septembra, ali je izvesno da će ostati dosta mesta, jer se u drugom roku prijavilo svega 664 kandidata, a bilo je 3.200 slobodnih mesta - budžetskih i samofinansirajućih.

- Doneli smo odluku za treći upisni rok, jer će nakon drugog roka ostati oko 2.500 slobodnih mesta na fakultetima, rekao je prorektor UB prof. Petar Bulat.

foto: Zorana Jevtić

Izvesno je da će u trećem krugu biti i budžetskim mesta, jer je za drugi krug ostalo 1.055 mesta za studiranje o trošku države.

- Sigurno će ostati i budžetskih mesta, zato što je za drugi krug bilo 1.055 budžetskih mesta, a prijavilo se samo 664 kandidata. Očekujem da će biti 400 do 500 budžetskih mesta, naglasio je Bulat.

Treći upisni rok počinje čim se drugi završi. Prijava kandidata biće 15. i 16. septembra, a dan kasnije na fakultetima će biti organizovani prijemni ispiti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track