Najnovije vesti

IZ ZADNJICE MU IZVADILI BILIJARSKU KUGLU: Šok-priča iz Urgentnog centra u Beogradu!
Foto: Shutterstock

STRAVIČNO

IZ ZADNJICE MU IZVADILI BILIJARSKU KUGLU: Šok-priča iz Urgentnog centra u Beogradu!

Društvo
09:50h

Doktori Urgentnog centra u Beogradu obavili su prošle nedelje nesvakidašnji hirurški zahvat. Oni su Beograđaninu P. R. starom oko 35 godina iz anusa izvadili bilijarsku kuglu!

Kako saznajemo, pacijent je došao u Urgentni sa jakim bolovima u debelom crevu i zatražio hitnu pomoć doktora. Kako nije odmah hteo da kaže šta je uzrok bola, dežurni lekar je posle niza pregleda obavio i kolonoskopiju, odnosno pregled anusa. Tada je na ekranu ugledao zaglavljenu loptu, koja je bila toliko duboko da je jedini spas bila operacija.

Posle višečasovne intervencije, bilijarska kugla je izvađena, a pacijent je ostao par dana u bolnici, nakon čega je otpušten na kućni oporavak. Lekari iz Urgentnog centra kojii su pregledali pacijenta ostali su u šoku kada su prilikom kolonoskopije uočili poveći okrugli predmet. Još veći šok je usledio kada su videli da je u pitanju zaglavljena bilijarska kugla.

"Pacijent P. R. star oko 35 godina pre desetak dana došao je u našu ustanovu i žalio se na nepodnošljive bolove u stomaku, na nadutost i zatvor. Posumnjali smo da je u pitanju abdomen i podvrgli ga raznim analizama - od krvne slike, urina, pregled gastroenterologa, hirurga... Išao je od ambulante do ambulante, ali su nalazi bili u redu, iako je njemu bivalo sve gore. Negirao je da je nešto pojeo, popio, povredio se...

Kod takvih slučajeva kada ultrazvuk abdomena ne pokazuje nikakav probleme, ostaje samo kolonoskopija, odnosno pregled rektalnog dela. Pacijent je tek tada, pre početka tog pregleda, vidno preplašen, stidljivo i tiho rekao lekaru da mu se u anusu nalazi bilijarska kugla", otkriva je izvor.

" Dežurna ekipa bila je iznenađena, iako smo na takvom radnom mestu da svašta viđamo. Kada smo na skeneru videli strano telo koje je bilo duboku zaglavljeno, prvo smo pokušali da predmet izvučemo vakumom. Pošto nije bilo moguće, odlučili smo se za operaciju. Nakon nekoliko sati, iz anusa pacijenta izvučena je bilijarska kugla sa brojem 8. Na sreću, sve je prošlo bez posledica, težih povreda i unutrašnjeg krvarenja, pa je nakon oporavka pacijent otpušten kući - ispričao nam je sagovornik.

Kurir.rs/Informer

Foto Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...