VLADI SRBIJE POVELJA GRADA ISTOČNO SARAJEVO Đorđević: Srbija će uvek pružati podršku Srbima sa druge strane Drine
Foto: Marina Lopičić

veza između Srbije i Republike Srpske

VLADI SRBIJE POVELJA GRADA ISTOČNO SARAJEVO Đorđević: Srbija će uvek pružati podršku Srbima sa druge strane Drine

Društvo -

Grad Istočno Sarajevo dodelio je Vladi Srbije povelju za doprinos koji pruža u produbljivanju veza između Srbije i Republike Srpske.

Povelju je, na sinoćnoj Svečanoj akademiji povodom krsne slave Istočnog Sarajeva Svetog Petra Dabrobosanskog, primio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Đorđević je istakao da je Srbija, otkako je na njeno čelo došao predsednik Aleksandar Vučić, posebno usmerena pogledom na Republiku Srpsku i na dodatno jačanje međusobnih odnosa.

- Važno nam je da Srpska bude jaka, a materijalni položaj njenih građana na visokom nivou. Ostanak Srba na ovim prostorima od izuzetne je važnosti svima u Srbiji, poručio je Đorđević, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

On je rekao da će ljubav između Srbije i RS jačati iz godine u godinu i dodao da ono što se čini u Istočnom Sarajevu i celoj RS, kao da se čini i za Srbiju, te da je važno da se tako i nastavi.

Đorđević je rekao da se ljubav Srbije prema RS ne meri finansijskim sredstvima koje daje, jer se može očekivati da Srbija pomaže srpski narod gde god se on nalazi.

- Nama je bitno da osetite da naše srce kuca ovde i da znate da uvek imate podršku Srbije. To je najmanje što možemo da učinimo za vas i nastavićemo to da činimo i u buduće, rekao je Đorđević.

Dodao je da Srbija neće pružati podršku samo gradu Istočno Sarajevo, nego i celoj Republici Srpskoj i svim Srbima sa druge strane Drine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track