MEĐUNARODNA KONFERENCIJA BESMRTNI PUK PRVI PUT VAN GRANICA RUSIJE, I TO U BEOGRADU! Đorđević i Bocan-Harčenko: Još jedan dokaz snažnog prijateljstva naših zemalja
Foto: Damir Dervišagić, EPA

25. septembar

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA BESMRTNI PUK PRVI PUT VAN GRANICA RUSIJE, I TO U BEOGRADU! Đorđević i Bocan-Harčenko: Još jedan dokaz snažnog prijateljstva naših zemalja

Društvo -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom kako bi razgovarali o organizaciji predstojeće međunarodne konferencije Besmrtni puk, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ta manifestacije će se, na inicijativu Ministarstva i izvršnog odbora Besmrtnog Puka u Rusiji, održati 25. septembra prvi put van granica Ruske Federacije u Beogradu.

Međunarodna konferencija Besmrtni Puk, okupiće sve koordinatore tog Puka iz celog sveta i veliki broj visokih zvanica iz Rusije, navodi se u saopštenju.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Đorđević je rekao da će ova konferencija još jednom potvrditi snažne i prijateljske odnose koji postoje između dve zemlje, koji su danas na najvišem mogućem nivou.

On je istakao posebno zadovoljstvo što je od ove godine manifestacija Besmrtni puk, zahvaljujući inicijativi Ministarstva, postala događaj od državne važnosti, navodi se u saopštenju.

Ambasador Bocan-Harčenko zahvalio je ministru Đorđeviću na dosadašnjem velikom zalaganju za unapređenje odnosa Srbije i Rusije i istakao da je obeležavanje međunarodne konferencije Besmrtni puk jako dobra zamisao i da je treba organizovati na najbolji mogući način.

foto: Tanjug Zoran Žestić

On je rekao da Srbija u tome može da računa na podršku ambasade, ali i njega lično kao i da je posebno počastvovan što će se ova međunarodna konferencija prvi put organizovati upravo u Beogradu.

Rukovodilac Izvršnog odbora Besmrtnog Puka Artem Hutorskoj i međunarodni koordinator Sergej Gluščenko zahvalili su Đorđeviću i predložili da se u okviru konferencije organizuje i izložba koja će biti uvod u konferenciju, a koja bi bila dostupna svim građanima Srbije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track