ZAPALIO SE AVION, A ONDA SU ULETELI ONI: Ovako srpski spasioci pomažu unesrećenima na beogradskom aerodromu! (FOTO, VIDEO)
Foto: Prinstcreen

vežba DIREKTORATA ZA CIVILNO VAZDUHOPLOVSTVO

ZAPALIO SE AVION, A ONDA SU ULETELI ONI: Ovako srpski spasioci pomažu unesrećenima na beogradskom aerodromu! (FOTO, VIDEO)

Društvo -

Na poligonu vatrogasno-spasilačke službe na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" večeras je održana vežba spasavanja u slučaju udesa aviona u blizini aerodromske zgrade.

1 / 5 Foto: Promo

Ova vežba prvi je deo dvodnevne vežbe pod nazivom "SARE 38-19" traganja za vazduhoplovom i spasavanja lica u kojoj učestvuje više od 400 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Ministarstva zdravlja, Kontrole letenja, Crvenog Krsta, Gorske službe spasavanja, kao i predstavnika lokalnih spasilačkih službi.

Vežbi, u organizaciji Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije, prisustvovali su ministri Vlade SrbijE Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević, kao i svi predstavnici stručnih službi koje su učestvovale u sprovodjenju vežbe.

U prikazu su učestvovali helikopteri jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Komplikovanoj spasilačkoj vežbi prisustvuje više od 50 predstavnika država iz kancelarije Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva za Evropu i Severni Atlantik, a okupila je i predstavnike međunarodnih vazduhoplovnih organizacija, kao što su Eurokontrol, COSPAS-SARSAT, CANSO i druge.

"Vežba ima pokazni karakter i biće prikazana koordinacija rada učesnika vatrogasne jedinice na aerodromu 'Nikola Tesla', spasilačkih jedinica Crvenog krsta, helikopterske jedinice MUP-a, rad kontrole letenja. Imaćemo, takođe, koordinaciju rada aktivnosti medicinskih timova Kliničkog centra Srbije, Vojno-medicinske akademije, zajedno sa službama obezbeđivanja i granične policije MUP-a", izjavio je Nikola Šarančić iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

foto: Prinstcreen

Naredno dešavanje planirano je sutra na aerodromu "Vršac" gde će se održati godišnja vežba traganja za vazduhoplovom i spasavanja lica punog kapaciteta pod nazivom "SAREX 38-19".

Ova vežba biće do sada najveća simulacija udesa letelica i aktiviranja celokupnog civilnog i vojnog sistema traganja i spasavanja Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track