Najnovije vesti

PALA JE U AMBIS I MISLILA DA NEĆE OSTATI ŽIVA, A ONDA SE DESIO FILMSKI OBRT: Tanja je danas majka tri dečaka, a udala se ZA SVOG PRINCA SPASIOCA! (FOTO)
Foto: printscreen Facebook

od tragedije do bajke

PALA JE U AMBIS I MISLILA DA NEĆE OSTATI ŽIVA, A ONDA SE DESIO FILMSKI OBRT: Tanja je danas majka tri dečaka, a udala se ZA SVOG PRINCA SPASIOCA! (FOTO)

Društvo

Često se setim trenutka kada sam pala sa litice u provaliju od 70 metara. Spasavanje je trajalo deset sati i bilo je strašno. Zima, hladno, sve me je bolelo. Mislila sam da neću preživeti ali život piše romane... Među spasiocima je bio i moj sadašnji suprug Nenad, i danas sam mama trojice dečaka, priča za Tatjana Podovac (37) iz Niša, žena koja je pre devet godina doživela tešku nesreću na Suvoj planini.

Rođenju Nikolaja (5), Lazara (3) i Bogdana (40 dana) prethodila je prava filmska priča. Mama Tatjana, kao mlada planinarka došla je iz Beograda sa grupom kako bi se popeli na najviši vrh Suve planine, na Trem. Bila je zima, sneg je prekrio sve, stala je da napravi fotografiju i samo propala. Preživela je teške lomove, izborila se sa svim nedaćama, da bi se kasnije zaljubila u svog spasioca.

foto: printscreen Facebook

- Danas sam mama trojici dečaka i osećaj je neverovatan. Kada žena provede sate i sate u snegu, na onoj hladnoći, ne može a da se ne zapita, naravno kad sve prođe, da li će ikada biti majka?

To me je toliko plašilo, iskreno, mislila sam da od toga neće biti ništa. Kada smo se Nenad i ja venčali, posle izvesnog perioda došao je Nikolaj. Kada sam čula da sam trudna, nisam mogla da verujem, to je za mene bilo pravo čudo - priča Tatjana, koja sa porodicom živi u Nišu.

foto: printscreen Facebook

Nenadovu i Tatjaninu svadbu pamte svi, kako svatovi tako i matiča". Venčanje je obavljeno na Tremu u avgustu 2012. Uspon je težak čak i za iskusne.

- Želeli smo da se venčamo na planini, pa smo poveli svatove u avanturu.

Jeste da je početak bio strašan, on je sa svojom grupom planinara bio dvadesetak metara od provalije gde sam se nalazila pa je pritekao u pomoć, a i spasilac je. Mi se tada nismo upoznali, ali jesmo posle dve i po godine na društvenim mrežama, kasnije videli, zaljubili...

Prava filmska priča. Danas je neopisivo lep osećaj što smo velika porodica i imamo trojicu sinova. Nikolaj je već planinar, a prvi put ga je tata sa 16 meseci poveo u planinu, učimo decu da vole prirodu, da se međusobno vole, da se čuvaju. Nije važno ono materijalno, važno je da budu dobri ljudi i da se drže zajedn

foto: printscreen Facebook

Nenad kaže da je srećan što su postali velika porodica i što je nakon Tatjaninog oporavka za njih počela prava bajka.

- Nije lako Tanji sa troje dece, naročito kada sam ja na poslu. Sve smo prošli hrabro i danas samo mogu slobodno da kažem kompletirani. Planinarimo, učimo decu pravim vrednostima i da čuvaju i vole prirodu - dodaje Nenad.

Mali planinari su divni Mami nije lako, ali kaže sve se može kad se hoće.

- Dečaci su divni, vole bebu i zaista su tu da mi pomognu. Mali planinar samo priča o svojim poduhvatima u prirodi, osvojio je i vrh Gradac i on je sada u senci vrha Trem i noćnog uspona na Suvu planinu. Nadam se da će i Lazar i Bogdan uživati u čarima prirode - poručuje hrabra Tanja.

Kurir.rs/Blic

Foto prointscreen Facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...