TISA IMA 14 MESECI I VODI BITKU ZA ŽIVOT: Potrebno je 210.000 evra da dobije svoju šansu da pobedi tumor
Foto: Privatna Arhiva

pomozimo!

TISA IMA 14 MESECI I VODI BITKU ZA ŽIVOT: Potrebno je 210.000 evra da dobije svoju šansu da pobedi tumor

Društvo -

KIKINDA - Četrnaestomesečna Tisa Sredojev iz Kikinde boluje od atipičnog teratoidnog rabdoidnog tumora mozga četvrtog stepena. Ovo je veoma retko, istovremeno i agresivno oboljenje. U Srbiji je dosad ATRT kod dece dijagonostikovan samo pet puta, dok u svetu godišnje oboli tek nešto više od 40 osoba. Tisa je operisana 13. avgusta u Kliničkom centru Srbije, gde je tumor dobrim delom izvađen. Veliku nadu i veru u Tisino izlečenje uliva mogućnost nastavka lečenja u inostranstvu:

- Tisi je zahvaćen facijalni i slušni nerv, koji su lekari morali da odstrane. Nedugo zatim, u Novom Sadu je obavljen još jedan zahvat kako bi Tisa sa kateterom lakše podnosila hemoterapije. Prilikom rođenja, Tisa je ostala bez kiseonika. Prvog dana nakon rođenja prebačena je na Institut za neonatologiju, gde su se izborili za njen život, iako je nekoliko puta došlo do zastoja disanja. Ni slutla nisam da će nam se životi okrenuti, bukvalno za 24 sata, kad je 5. avgusta dijagnostifikovan ATRT - kaže Tisina majka i nastavlja:

foto: Privatna Arhiva

- Nikog ne želim da potcenim, ali smatram da nemački stručnjaci imaju više iskustva. Da bi Tisa i ja stigle u Hajdelberg ili Minster potrebno je da se što pre obezbedi 210.000 evra. Sve nade polažemo u kliniku u Hajdelbergu. Ponudili su nam program, a nadu nam uliva i što su se kod njih lečila deca iz svih krajeva sveta - glasom punim strepnje i bola govori Jelena Sredojev. Za medicinsku sestru na Dečjem odeljenju kikindske bolnice i njenog supruga Vanju, svota od 210.00 evra u ovom trenutku je nedostižna suma. Uzdaju se u sugrađane, ljude dobre volje širom Srbije i sveta, ali i moć Fondacije "Budi human":

foto: Privatna Arhiva

- Upišite 705 i pošaljite na 3030. Slanje SMS poruke iz Švajcarske moguće je ako upišete human705 i pošaljete na 455. Sa velikim olakšanjem dočekali smo aktiviranje broja na koji ljudi dobre volje mogu da šalju sms poruke. Veliko hvala fondaciji “Budi human”. Verujem da će sve sada ići još brže. Tisa i Jelena sada su u Beogradu. Urađeni su skener pluća i magnetna rezonanca glave i kičme. Čekamo rezultate, kako bi se što hitnije krenilo sa hemoterapijom - kaže Vanja Sredojev, Tisin otac.

Vanja nije u stalnom radnom odnosu i nema mogućnosti da se kreditno zaduži. Iz firme su obećali pomoć, a on se nada da ga neće izneveriti.

foto: Privatna Arhiva

S.U.

Pomozimo Tisi Uplatom na dinarski račun: 160-552148-04 Uplatom na devizni račun: 00-540-0004251.2 IBAN: RS35160005400004251219 SWIFT/BIC: DBDBRSBG Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Bdi nad ćerkom, sin u mislima

- Tisa je dugo bila u anesteziji jer je prva operacija trajala sedam sati, a druga još 60 minuta. Nakupila je sekret sa kojim se trenutno teško bori. Imam i sina od nepune tri i po godine. Krenuo je u vrtić. Srce me boli što ne mogu da mu posvetim veću pažnu, ali sam u ovom trenutku potrebnija njegovoj mlađoj sestri - kaže Jelena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track