POVRAĆALA JE SLUZ I VRIŠTALA! Majka devojčice koja je u vrtiću popila sredstvo za dezinfekciju umesto vode OTKRIVA DETALJE drame: Vaspitačica nije kriva, policija ZNA KO JE STAVIO ASEPSOL u flašicu! (FOTO)
Foto: Kurir/Privatna arhiva

novi detalji

POVRAĆALA JE SLUZ I VRIŠTALA! Majka devojčice koja je u vrtiću popila sredstvo za dezinfekciju umesto vode OTKRIVA DETALJE drame: Vaspitačica nije kriva, policija ZNA KO JE STAVIO ASEPSOL u flašicu! (FOTO)

Društvo -

Dete koje je u predškolskoj ustanovi "Naša radost" u Rači popilo asepsol umesto vode na intenzivnoj je nezi u bolnici i nije životno ugroženo. O celom slučaju se oglasila i majka, koja je otkrila da vaspitačica nije kriva.

Majka Jelena Radovanović kaže da je poziv iz vrtića dobila dok je bila na poslu. Vaspitačica joj je rekla da je dete popilo vodu i da je onda počelo da se guši i povraća.

- Otišla sam u vrtić i čula sam u hodniku dete kako vrišti i videla vaspitačicu koja je bila potresena. Vaspitačica mi je pokazala tu flašicu koja je bila na stočiću na kome se inače drži voda za malu decu. Ali, nismo znali šta je bilo u njoj. Krenuli smo kući, ali dete je konstantno plakalo i povraćalo neku sluz, priča majka.

foto: RTS Printscreen

Prema rečima majke, vaspitačica je bila veoma prisebna i kada je ustanovila da je u flašici umesto vode “asepsol”, odmah je pozvala i rekla šta je ustvari bio uzrok lošeg zdravstvenog stanja deteta.

- Devojčici je curila neka providna sluz i povraćala je više puta. Da nisam znala uzrok, dete bi i dalje bilo u bolnici na otkrivanju simptoma, što je moglo da bude veoma opasno, jer je vreme bilo najbitniji faktor, kaže majka.

Međutim, postavlja se pitanje, šta će sredstvo za dezinfekciju podova u flašici koja je imala etiketu vode?

foto: RTS Printscreen

Jelena Radovanić kaže da vaspitačica nije znala šta se nalazi u flašici.

- U policiji sam saznala da već imaju informacije ko je na sto stavio “asepsol”, rekla nam je Jelena Radovanović.

Inače, Rača ima dugogodišnji problem sa vodosnabdevanjem i vrlo često se dešava da se voda koristi iz flaša.

Ljubina Jevtić, direktorka Predškolske ustanove “Naša radost” iz Rače, kaže da je pokrenut disciplinski postupak i da su svi nadležni organi upoznati sa slučajem.

- Odgovornost zaposlenih će se utvrditi kroz istragu i oni će snositi određene posledice u skladu sa zakonom, kaže Jevtićeva.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja