NOVI DETALJI VRŠNJAČKOG NASILJA: Sina su mi mučili godinu dana!
Foto: Privatna Arhiva

HOROR

NOVI DETALJI VRŠNJAČKOG NASILJA: Sina su mi mučili godinu dana!

Društvo -

Dečak S. K. (12), koji ide u šesti razred OŠ „Branko Radičević“ u Velikoj Moštanici, mesecima unazad je žrtva vršnjačkog nasilja koje je u sredu kulminiralo, kada mu je stariji učenik te škole polomio ruku.

O ovom, dosad najbrutalnijem slučaju Kurir je juče prvi pisao, a majka maltretiranog dečaka D. K. (ime i prezime poznato redakciji) tvrdi da se i ranije obraćala školi, ali da je jedina reakcija bila smanjivanje ocene iz vladanja učeniku U. J. (13), koji je i ovog puta tukao njenog sina.

- S tim i još jednim dečakom već duže vreme imamo probleme - zadirkivali su mog sina i šamarali ga u školi, posle škole su ga sačekivali i gađali ledenim grudvama. Sve sam to prijavila školi, a nasilnici su zauzvrat dobili samo dvojku iz vladanja. Smanjenje ocene očigledno ništa ne znači, to nije rešenje, niti adekvatna kazna, jer nasilje nad mojim detetom i dalje traje - otkriva uznemirena majka za Kurir.

Problemi dugo traju

Ona očekuje odlučniju reakciju škole ili policije da bi njen sin bio bezbedan.

- Volela bih da, ukoliko je moguće, ta deca dobiju zabranu prilaska mom detetu, u školi ili van nje, samo da su što dalje od mog deteta. Nisam zadovoljna smanjenjem ocene iz vladanja, želim mnogo više o toga - istakla je D. K.

Nije pokrenut postupak

A nakon poslednjeg, najdrastičnijeg incidenta, kada je U. J. prvo šamarao, a onda tresnuo o zemlju njenog sina, koji je potom završio na Institutu za majku i dete sa slomljenom rukom, D. K. kaže da zasad u školi nije pokrenut nikakav konkretan postupak protiv nasilnika.

- Direktor škole je kontaktirao sa mnom, raspitivao se za zdravstveno stanje mog deteta i obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći, ali ništa konkretno nije precizirao. Posebno sam šokirana reakcijom policijskog inspektora, koji mi je još prvog dana rekao da je razgovarao sa porodicom U. J., da mu je taj dečak obećao da će se smiriti i da posle toga policija ne može ništa da preduzme, niti da kazni nasilnika mlađeg od 15 godina! Slučaj su, kažu, prosledili nadležnima za maloletničku delikvenciju - navela je D. K.

Milija Ralević, direktor škole, ni juče nije hteo da komentariše slučaj zbog interesa dece.

Inače, Kurir je došao u posed snimka čitavog nasilja, koji možete pogledati na našem sajtu.

Strah od povratka TRAUME ZA CEO ŽIVOT

Nakon što su mu polomili ruku, S. K. još nije krenuo na nastavu. Dečak je loše, slabo jede, ima košmare i noću se budi.

- Fizičke povrede će s vremenom da prođu, ali psihičke traume mu mogu ostati za ceo život - strahuje D. K. i dodaje da će sina premestiti u drugu školu ukoliko se bude plašio od susreta s nasilnicima.

Predsednik Vučić SUZE MI KRENU KAD NEKO TUČE DEVOJČICU

Predsednik Aleksandar Vučić osudio je vršnjačko nasilje komentarišući nedavne događaje u srednjoj školi u Barajevu.

- Kada vidite da neko tuče devojčicu i da se iživljava, meni suze krenu. Ljudi, ko boga vas molim da učite decu da se problemi ne rešavaju fizičkim putem... Molim ljude u školama da o tome razgovaraju s decom - poručio je Vučić, koji ne misli da je tu kriv direktor škole Dobrivoje Jelić jer nije adekvatno reagovao, ali da nije hteo da se meša.

(Kurir.rs / Sanja Đorđević / Foto:Privatna Arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track