MINISTAR MLADEN ŠARČEVIĆ ZA KURIR: Ako je vodio decu u šoping, direktor će biti smenjen
Foto: Ana Paunković

Ekskurzija

MINISTAR MLADEN ŠARČEVIĆ ZA KURIR: Ako je vodio decu u šoping, direktor će biti smenjen

Društvo -

Nemam zasad nikakve dokaze, svedočenja, sve mi liči na klevetu bez pokrića, hoću dokaze,- rekao je Šarčevi.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže za Kurir da će smeniti direktora gimnazije u Ivanjici Duška Parezanovića ukoliko se utvrdi da je tokom ekskurzije u severnoj Italiji učenike vodio po tržnim centrima, umesto da su obilazili gradove i njihove znamenitosti.

- Dobio sam izveštaj u kome se nalazi mnogo ličnih i anonimnih optužbi, bez ikakvih konkretnih dokaza. Tražio sam i izveštaj od direktora ivanjičke gimnazije Duška Parezanovića. Ako se ispostavi da su tačne tvrdnje koje su izneli anonimni kritizeri, direktor će biti sigurno smanjen! Nemam zasad nikakve dokaze, svedočenja, sve mi liči na klevetu bez pokrića, hoću dokaze - rekao je Šarčević.

foto: Privatna Arhiva

Direktor Parezanović demantovao je tvrdnje da su učenici najveći deo ekskurzije proveli u tržnim centrima i da je navodno učenike ubeđivao da kupuju u jednoj parfimeriji u San Marinu, a da je za to kasnije dobio proviziju u vidu besplatnih parfema, kako su tvrdili pojedini učenici i roditelji.

Parezanović objašnjava da su kod tržnog centra „Palmanova“ stali zbog kvara na klimi u jednom od autobusa i da je ta pauza trajala sat i 25 minuta. - Nijednog učenika niti profesora nisam vodio ni u jednu parfimeriju, niti sam sebi nešto kupio, niti sam šta dobio - rekao je direktor.

Kurir.rs/N. T. Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track