BRANKO RADUN O KRAJU BLOKADE REKTORATA: To je bio politički performans Saveza za Srbiju
Foto: Beta/Luka Filipović

Zloupotreba

BRANKO RADUN O KRAJU BLOKADE REKTORATA: To je bio politički performans Saveza za Srbiju

Društvo -

Popovićeva je poručila da će sprovesti zahtev studenata da se do 4. novembra utvrdi da li je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat

Predstavnici studenata iz udruženja „1 od 5 miliona“ predali su juče rektorki Univerziteta u Beogradu Ivanki Popović ključeve Rektorata, čime su, posle dvanaest dana, prekinuli njegovu blokadu.

Podlegla  pritisku... Ivanka  Popović
Podlegla pritisku... Ivanka Popovićfoto: Beta/Milan Obradović

Popovićeva je poručila da će sprovesti zahtev studenata da se do 4. novembra utvrdi da li je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat.

Prvi čestitao... Dragan Đilas
Prvi čestitao... Dragan Đilasfoto: Dado Djilas

Potez rektorke Popović pohvalili su opozicionari, među kojima i lider SZS Dragan Đilas, kao i potpredsednica u njegovoj SSP Marinika Tepić. Politički analitičar Branko Radun kaže da je od početka jasno da je blokada Rektorata politički performans, a sada je potvrđeno da iza toga stoji SZS.

foto: Fonet

- Država nije želela da se meša u navodno studentsku blokadu, a predstavnici opozicije su ih redovno obilazili. Na kraju je i rektorka poklekla i dala podršku. Možda će zauzvrat biti politički angažovana u opoziciji. Ima sad kredit kod njih - kaže Radun.

Kurir.rs/B. B. Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track