SAMO VOJSKA OD MOMKA NAPRAVI MUŠKARCA: Oni su ponos Srbije! Ovo su najmlađi srpski podoficiri (FOTO, VIDEO)
Foto: RINA

promocija u junačkom takovu

SAMO VOJSKA OD MOMKA NAPRAVI MUŠKARCA: Oni su ponos Srbije! Ovo su najmlađi srpski podoficiri (FOTO, VIDEO)

Društvo -

GORNJI MILANOVAC - Biti deo Vojske Srbije privilegija je zdravih i hrabrih, a to su dokazali i najmlađi podoficiri koji su u junačkom Takovu ponosno stupili u vojne jedinice, spremni da ukoliko zatreba i svoj život daju za otadzbinu.

Kao prvi u rangu, Aleksandar Ostojić, završio je Osnovni kurs za podoficire i svoju budućnost posvetiće upravo Srbiji.

“Iz vojničke sam porodice i još u detinjstvu sam to zavoleo i nije bilo dileme šta će biti moj životni poziv. Ovom danu prethodio je dug, težak i uzbudljiv period. Prošli smo kroz brojne selekcije da bi bili na ovom mestu. Našu vojsku oduvek je krasilo herojstvo i nije nam žao da naše živote damo za Srbiju i da odgovorimo svakom izazovu”, rekao je Aleksandar.

Dvadesetosmogodišnji Milan Mikić iz Gornjeg Milanovca na promociji podoficira osećao se kao svoj na svome.

foto: RINA

“Velika je čast da na ovom mestu postanemo podoficiri. Ja sam iz Gornjeg Milanovca, tu mi žive otac, majka, devojka i rodbina pa je za nas ovo još veća čast. Fenomenalan je osećaj doživeti ovo i ostavriti svoj san. Budući planovi su mi dalje usavršavanje na sebi, moja jedinica to očekuje od mene tako da ih neću izneveriti”, rekao je Milan Mikić.

Puno srce bilo je podoficirima, ali i roditeljima,suprugama i deci koji su bili tu da podrže svoje najmilije, a vodnik Milanko Sparić svoj čin posvetio je upravo ženi i kćerki.

“U Vojsci nikad nije svejedno, nije lako, ali to je jedan od najlepših poziva. Uniforma predstavlja našu državu na svakom mestu u svetu. Danas sam najponosniji na sebe i na svoju porodicu, suprugu, ćerku znam i da su one ponosne na mene jer nam se ostvario zajednički san”, kaže gardista Milanko Sparić.

Biti podoficir u Vojsci Srbije velika je čast, ali i odgovornost. Vodnik Nikola Nikolić ima samo 19 godina i najbolji je učenik u 46. klasi.

foto: RINA

“Još jedno poglavlje u našim životima je završeno i opravdaćemo pverenje koje nam je ukazano, za vreme školovanja postali smo dobri vojnici i još bolji ljudi.Planiram da se i dalje usvršavam i napredujem, jer je Vojska Srbije moj izbor”, rekao je Nikola.

Od ove godine promocija najmlađih podificira održavaće se u Takovu, tako da će se na taj način nakon dva veka Vojska Srbije vratiti u hladovinu takovskog grma - tamo odakle je sve i počelo.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track