STEFANOVIĆ U VLADIČINOM HANU: Najavio investicije i novčano nagradio policajca koji je sprečio krvoproliće u Leskovcu (FOTO)
Foto: Kurir.rs/MUP Srbije

ministar unutrašnjih poslova srbije

STEFANOVIĆ U VLADIČINOM HANU: Najavio investicije i novčano nagradio policajca koji je sprečio krvoproliće u Leskovcu (FOTO)

Društvo -

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će dalje investicije u Pčinjski okrug biti jedan od prioriteta države i da se razmatra mogućnost da se sledeće godine otpočne sa izgradnjom nove policijske i vatrogasne stanice u Vladičinom Hanu.

Stefanović, koji je obišao policijsku stanicu u ovom mestu i razgovarao sa policijskim službenicima, kao i predsednikom opštine Goranom Mladenovićem i njegovim saradnicima, istakao je da je Republika Srbija u prethodnom periodu značajno investirala u Vladičin Han.

foto: Kurir.rs/MUP Srbije

- Uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije nezaposlenost u Vladičinom Hanu je dvostruko smanjena u prethodnom periodu i drago mi je da vidim da rukovodstvo opštine ozbiljno razmišlja o daljem radu koji će dovesti do pada nezaposlenosti, rekao je Stefanović.

Potpredsednik Vlade Srbije je najavio i nove investicije koje će popraviti vodosnabdevanje u ovom kraju, ali i izgradnju nove putne infrastrukture i objekata, što će stvoriti još kvalitenije uslove za privlačenje investitora.

foto: Kurir.rs/MUP Srbije

- Republika Srbije nije zaboravila Vladičin Han i nastavićemo dalje ulaganje kroz izgradnju novih objekata. Razmotrićemo mogućnost da u narednoj godini otpočnemo izgradnju nove policijske i vatrogasne stanice što će doprineti efikasnije radu i još boljoj zaštiti građana, naveo je Stefanović, koji je pohvalio saradnju policije i lokalne samouprave u ovom mestu.

Ovu posetu ministar je iskoristio i da novčano nagradi policijskog službenika Dejana Mihajlovića iz Leskovca, koji je pre nekoliko dana razoružao muškarca koji je pretio da će pucati na pripadnike MUP.

foto: Kurir.rs/MUP Srbije

Policijska patrola je odmah po prijavi, da se u Ulici Božidara Veličkovića u Leskovcu čuju pucnji iz vatrenog oružja, izašla na lice mesta i na terasi kuće zatekla tridesetpetogodišnjeg muškarca koji je držao uperenu lovačku pušku ka policijskim službenicima.

foto: Kurir.rs/MUP Srbije

Pretio je da će zapucati, ali je hrabri policajac Dejan Mihajlović, prišao sa druge strane kuće, popeo se na terasu i razoružao osumnjičenog.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track